2024.06.17, Hétfő
Számos strand felújítással készült a szezonra Somogyban
kép: kapos.hu, Facebook

Számos strand felújítással készült a szezonra Somogyban

kapos.hu, sonline.hu, csokonyavisontafurdo.hu, viragfurdo.hu

2016.06.28. 13:10 - Antal Zsófia

Patcán átalakult az élményközpont, Csokonyavisontán és a kaposvári Virágfürdőben felújítási munkálatokat végeztek.

Hirdetés

A több szakmai díjat nyert Katica Tanya Élményközpontot június közepén adták át Patcán. A 100 millió forintos beruházás keretében megépült Közép-Európa leggyorsabb szárazcsúszda-parkja. Ezen kívül megtalálható benne egy Magyarországon egyedülálló, 300 négyzetméteres vizes játszótér, valamint egy másik, ahol szivacslabdákat kilövő ágyúkkal lehet játszani. Megújult az élményközpont állatsimogatója, a gyermekek pedig mesevonattal is felfedezhetik a tanyát és környékét. A látogatók tájékozódását új információs pontok segítik.

A 70 százalékban a maga által megtermelt energiával működő, 12 hektáron elterülő élményközpont építését másfél évtizede kezdték el, eddig 700 millió forintot költöttek rá saját, valamint európai uniós forrásból és hitelből. A most elkészült új attrakcióktól azt remélik, hogy a vendégforgalmat évi 65 ezerről 75 ezerre növelik.

Vizes játszótér a Katica Tanya Élményközpontban

 

A Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdőben – ahol 1943-ban olajkutatás során bukkantak a 73 fokos gyógyvízre – idén a gyerek-, a pancsoló- és az élménymedencéket újították fel a nyári szezonra. Ezzel már több mint 15 éve aktuális javításokat végeztek el. Megtörtént a medencék átépítéséhez kapcsoló valamennyi kőműves munka, térburkolat épült a medencék körül, az élménymedence körben ülőpadot kapott, valamint megvalósult a medencék komplett gépészeti felújítása és az óriáscsúszda teljes felújítása is. Június 25-én kistérségi sportnap és medence átadó ünnepség keretében nyitott ki a megújult fürdő.

Június 18-án kezdődött a kaposvári Virágfürdő 50 méteres medencéjének a felújítása. A legfőbb munka a burkolatjavítás és a lelátó szigetelése. A munkálatok ideje alatt a sportolók a 25 méteres fedett uszoda medencéjének két pályáját használhatják. Az 50 méteres medence várhatóan július 18-án nyílik meg újra, ám ez az időjárástól is függ.

Galéria

Mi épül?KaposváruszodaépítésPatcaCsokonyavisonta

Hírlevél

Hirdetés