2024.04.19, Péntek
Megújult a 4-es Debrecenből kivezető 14 km-es szakasza
fotók: civishir.hu

Megújult a 4-es Debrecenből kivezető 14 km-es szakasza

civishir.hu

2016.12.07. 14:22 - Hegedűs Gergely

A Debrecent és Nyíregyházát összekötő útvonal a hajdúsági város központjától Bocskaikertig új burkolatot kapott.

Hirdetés

Szerda délelőtt Bocskaikertben átadták a 4-es főútnak a Debrecen és a várost elkerülő 354-es út közötti felújított szakaszát – adta hírül a Cívishír.

Az átadón Szoták Zoltán, a Magyar Közút Hajdú-Bihar megyei igazgatója elmondta, a 14,4 kilométer hosszúságú szakaszt a komplex útfelújítási programban 1,6 milliárd forintból modernizálták, egyebek mellett burkolatot cseréltek.

fotó: civishir.hu


Szőllős Sándor, Bocskaikert polgármestere úgy fogalmazott, a debreceniek mellett a bocskaikertiek is régóta várták a tragikusan leromlott útszakasz felújítását. A polgármester köszönetet mondott a térség országgyűlési képviselőjének, Tasó Lászlónak és a kormánynak az elvégzett munkáért. 

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az átadóünnepségen hangsúlyozta, a kizárólag hazai költségvetési forrásból finanszírozott programban idén 69 milliárd forintból 568 kilométert utat újítottak fel, 2017-ben pedig 100 milliárd forintból 850 kilométer rekonstrukcióját tervezik.

A Magyar Közút korábbi sajtóanyagából kiderült, Hajdú-Biharban idén összesen több mint 24 kilométeren újultak meg utak mintegy 3 milliárd forintból.

Galéria

ÚtépítésDebrecen4-es főút

Hírlevél

Hirdetés