2024.03.19, Kedd
Ütemterv szerint halad az M3-as új csomópontjának építése
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Ütemterv szerint halad az M3-as új csomópontjának építése

NIF Zrt.

2018.06.04. 09:34 - Hegedűs Gergely

Elkészültek az autópályát keresztező híd szélső pillérei, már épül a déli körforgalom bekötő ága.

Hirdetés

Jó ütemben halad a Mogyoród és Fót térségében épülő autópálya-csomópont kivitelezésével a HE-DO Kft., a Penta Általános Építőipari Kft. és a KM Építő Kft.

tavaly októberben megkezdett beruházás bekapcsolja az M3-ast a Mogyoródra Fótról vezető 2101-es számú úthoz – kétirányú modern kapcsolattal kiváltva az eddig egyirányú (csak pesti irányból használható) és rossz minőségű utakkal bíró lejárót. A projektben két felüljáró és négy körforgalom mellett másfél kilométernyi új nyomvonalú bekötőút is létrejön.

A beruházó NIF Zrt. arról tájékoztatott, hogy a projekt már a déli körforgalom bekötő ágának építésénél tart. Emiatt az autósok félpályás útzárra készülhetnek a Hungaroringet és Mogyoródot összekötő 21102-es úton az autópálya átkötését szolgáló híd utáni szakaszon két hétig.

További hír, hogy az autópályát keresztező híd szélső pillérei elkészültek. Jelenleg ideiglenes forgalomterelés mellett zajlik az autópályát keresztező híd középső támaszának építése. Mindezek mellett fakitermelési, humuszleszedési és közműkiváltási valamint töltésépítési munkálatok folynak a munkaterületen.

Penta Általános Építőipari Kft.HE-DOKM Építő Kft.ÚtépítésM3-as autópályaMogyoród

Hírlevél

Hirdetés