2024.05.18, Szombat
A tervek szerint halad a 87-es főút fejlesztése Kőszeg és az országhatár között
Fotók: NIF Zrt.

A tervek szerint halad a 87-es főút fejlesztése Kőszeg és az országhatár között

NIF Zrt.

2020.04.11. 07:51 - Almási Krisztina

A NIF beruházásában a következő lépés a főút korábbi nyomvonalának átépítése, a munkálatok idejére ideiglenes terelőutat építenek ki.

Hirdetés

Az ütemtervnek megfelelően halad a 87. számú főút Kőszeg és Rőtfalva országhatár közötti szakaszának korszerűsítése a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában – derül ki a társaság közleményéből. A kivitelezést több mint 1,5 milliárd forintból a VértesAszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Meliorációs és Rekultivációs Kft. végzi.

A nyomvonal új határmetszési ponttal a magyar oldali 87. számú főutat köti össze az osztrák oldali B61a jelű úttal, tehermentesítve ezzel a meglévő szűk keresztmetszetű kőszegi határállomást és az ausztriai Rattersdorf (Rőtfalva) település belterületi szakaszát.

 

Fotó: NIF Zrt.

A kivitelezés következő fázisában megkezdődik a 87. számú főút korábbi nyomvonalának átépítése. A főút forgalmának − építkezés alatti 2×1 sávon történő − zavartalan fenntartása érdekében terelőút kiépítése vált szükségessé. A végleges út megépítéséig az ideiglenes terelőúton közelíthető meg a határátkelő.


Új csomópont épül ki a határátkelő felé vezető úthoz

Kőszeg és Rőtfalva határmenti kapcsolatának fejlesztése során a magyar oldalon 825 méter hosszú szakaszon végeznek munkálatokat, amelyből 625 méteren új nyomvonalú út építését, a fennmaradó 200 méteren a meglévő 87. számú főút felújítását valósítják meg.

A projekt célja a környező magyar és osztrák települések egymás közötti elérhetőségének javítása, és a határon átnyúló infrastruktúrában rejlő közös lehetőségek hatékonyabb kiaknázása.

A régi kőszegi határátkelő felé vezető úthoz új csomópontot építenek ki.  A 87. számú főút további 590 méteres szakaszán mindkét oldalon elvégzik az útárkok rendezése és a csapadékvíz-levezetőmederhez történő csatlakozás kiépítését.

A beruházás a Zsira-Lutzmannsburg (Locsmánd) összekötő út felújítási munkáinak elvégzése projekttel közös Interreg V-A pályázat keretében nyert támogatást.

Galéria

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)KőszegRőtfalva87-es főútútfelújításútépítésVértesaszfalt Kft.Meliorációs és Rekultivációs Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés