2024.03.19, Kedd
A Paksi Atomerőmű építési munkálatait is elősegítheti ez az útfelújítás
Illusztráció / Dernovics Tamás - magyarepitok.hu

A Paksi Atomerőmű építési munkálatait is elősegítheti ez az útfelújítás

mti.hu

2020.08.10. 16:08 - Gyöngyösi Klaudia

A Soltút Kft. az útszakasz rekonstrukcióját a tervek szerint év végére fejezi be.

Hirdetés

Elkezdődött a 6231-es, Paks és Cece közötti út felújítása - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna megyei igazgatója hétfőn Pakson, sajtótájékoztatón. A Magyar Közút közleménye szerint a 6231-es úton Paks külterületi, valamint Németkér kül- és belterületi szakaszain, a kivitelező Soltút Kft. több mint 10 kilométer hosszúságban, nettó 992 millió forintért végzi el a munkát. A szakaszhoz csatlakozik majd az út további, 4,6 kilométeres részének felújítása, így az út Tolna és Fejér megyében 24 kilométer hosszan újul meg.

Az úton helyenként alapcserét végeznek, kiegyenlítő és kopóréteget terítenek rá, rendbe teszik a vízelvezetőket, és kialakítanak nyolc buszöblöt is.

Az eseményen elhangzott, hogy a Soltút Kft. az útszakasz rekonstrukcióját a tervek szerint év végére fejezi be. Mindemellett a Közép-Duna menti térség útfejlesztési programjában megkezdődött a Györköny-Puszthencse út felújítása, és hamarosan átadják a munkaterületet a Paks, Sárszentlőrinc és Nagydorog közötti út felújításához is.

 

2024-re elkészül a Paks-Kalocsa híd is

A Tolna, Fadd és Dunaszentgyörgy, illetve a Madocsa-Bölcske-Dunaföldvár felé vezető úthálózat megújítása is benne van a programban, 2024 első fél évében pedig a hozzákapcsolódó utakkal együtt elkészül Paks-Kalocsa híd is.

A fejlesztések a térség felzárkóztatása mellett az atomerőmű-építés munkálatait is elősegíthetik.

Szabó Péter, Paks polgármestere megjegyezte: a 6231-es út rossz állapota évtizedek óta probléma, a felújítás után a paksiak biztonságosan tudnak majd közlekedni a Balaton felé. Továbbá tervezés alatt áll a Paksot tehermentesítő út, amelynek köszönhetően elkerüli a város központját a forgalom.

Becze Szabolcs arról is beszámolt, hogy a Közép-Duna menti fejlesztési programban 65 kilométer hosszan újulnak meg utak. A Paks-Cece út érintett szakaszai mellett a györkönyi és a pusztahencsei út kivitelezője szintén a Soltút Kft., másik három útrekonstrukció munkaterületét várhatóan szeptemberben adják át.

ÚtépítésSoltút Kft.útépítésCecePaks

Hírlevél

Hirdetés