2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Városfejlesztő projekten dolgozik a Délút Békéscsabán
Illusztráció: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Városfejlesztő projekten dolgozik a Délút Békéscsabán

magyarepitok.hu

2021.03.31. 16:47 - Gyöngyösi Klaudia

A beruházás egyik célja, hogy kapcsolatot teremtsen a Lencsési lakótelep és a város gazdasági területei között.

Hirdetés

A tervek szerint halad az építők útjának kivitelezése, kerékpárforgalmi létesítmény kiépítésével, valamint a kapcsolódó közműépítésekkel Békéscsabán – informálta lapunkat a kivitelező. A tervezett létesítmény a Kétegyházi utat és a Lencsési utat köti majd össze.

A megrendelő Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, illetve a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül, bruttó 770 millió forintból, a Délút Építő és Bányászati Kft. kivitelezésével valósul meg.

A generálkivitelezői feladatok mellett az útépítési- és a csapadékvíz-csatorna építési feladatait is a Délút Kft. végzi.

 

Új önálló gyalog- és kerékpárút is épül

A beruházás egyik célja, hogy kapcsolatot teremtsen a Lencsési lakótelep és a város gazdasági területei között. Mindezek mellett pedig biztosítani fogja a munkahelyek elérhetőségét közúton, kerékpárúton, illetve a városközpont megközelíthetőségét elkerülő úton.

Jelenleg a Kétegyházi út és az Építők útja között zajlik az útépítés: 900 m hosszban új útszakasz épül, 230 méter hosszban pedig a meglévő útszakasz kerül felújításra, szélesítésre.

A projekt részeként a jelenlegi nyílt csapadékvíz csatornát zárt csatornává építik át a szakemberek. Továbbá új, önálló gyalog- és kerékpárút épül 280 méter hosszban, ezen felül egy nyitott kerékpársávot is létesítenek, valamint kiépítik a közvilágítási-hálózatot is.

A munkák befejezésének határideje 2021. november 30.

ÚtépítésDélút Építő és Bányászati Kft.útépítésaszfaltozásBékéscsaba

Hírlevél

Hirdetés