2021.12.07, Kedd
Dél-Budán rajtol el útfelújítás: aláírták a szerződést
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Dél-Budán rajtol el útfelújítás: aláírták a szerződést

magyarepitok.hu

2021.05.10. 16:15 - Szabó Ákos

A Colas mintegy 299 millió forintból dolgozik a XI. kerületben, várhatóan júniusban veszik át a munkaterületet.

Hirdetés

Jelentős szakaszához ért az újbudai Péterhegyi út felújítása: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Colas Út Zrt. aláírta a kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződést – tájékoztatott nemrég a beruházó fővárosi vállalat, illetve hozzátették: júniusban várható a munkaterület-átadás.

A projektben a XI. kerületi Péterhegyi úton, a Neszmélyi út és az Egér út közötti szakaszon dolgozik majd a Colas. A beruházás keretében

  • az Egér úton keresztülvezető gyalogos-átkelőhelyet biztonságosabb, osztott középszigetesre építik át,
  • az Őrmezei út és a Mikes Kelemen utca között egy forgalmi sávval kiszélesítik az úttestet,
  • a nyugati oldalon járda épül.
  • A Neszmélyi úti csomópontban pedig megváltozik az elsőbbségi viszony, új kijelölt gyalogos-átkelőhely készül.

A helyszíni kivitelezési munkák előkészítése elrajtol, a BKK várhatóan júniusban átadja a munkaterületet. A szerződést a beruházó által eredetileg becsült összegnél kedvezőbb áron kötötték meg: a Péterhegyi út érintett szakaszának felújítása a tervezett 466 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 299 millió forintba kerül.

A munkálatok várhatóan idén év végén fejeződnek be.

 

 

Még számos hasonló és nagyobb korszerűsítés várható a közeljövőben

A sajtóközleményben még több várható jelentős útfelújításról beszámolnak. A rákospalotai Deák utcában még a tavasszal indulhat a rekonstrukció, az újpesti Rózsa utcában és az angyalföldi Göncöl utcában a nyár elején.

Ha sikerrel zárulnak a közbeszerzési eljárások, útfelújítás indulhat ősszel a terézvárosi Podmaniczky utcában, a zuglói Vezér utcában, valamint az újpalotai Erdőkerülő utcában és Zsókavár utcában is. Mindezek mellett a XXII. kerületi Nagytétényi út–Mária Terézia utca–Tóth József utca csomópontban körforgalom épülhet, és a hozzá csatlakozó Mária Terézia utca is megújul a Donszky Árpád utcai csomópontig.

Az útfelújítási program további eleme az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti 4,2 kilométeres szakaszának, továbbá a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának felújítási terve.

ÚtépítésColasÚjbudaBudapestútfelújítás

Hírlevél