2024.03.28, Csütörtök
A Balatont 25 perc, az Adriát 3 óra alatt lehet elérni a Duna Aszfalt által épített körforgalomtól
Fotó: MTI/Varga György

A Balatont 25 perc, az Adriát 3 óra alatt lehet elérni a Duna Aszfalt által épített körforgalomtól

mti, magyarepitok.hu

2022.05.12. 12:09 - Szabó Ákos

A Magyar Közút beruházásában a 7-es főúton épült körforgalom napi 10 ezer autónak teszi biztonságosabbá a közlekedést.

Hirdetés

Tavaly nyáron megírtuk, hogy elrajtoltak a munkák Nagykanizsán, a 7-es főút és a Petőfi utca kereszteződésében egy körforgalmú csomópont kivitelezésén. A munkát a Duna Aszfalt Zrt. végezte el a Magyar Közút Nzrt. megbízásából 570 millió forint értékben, május 11-én pedig ünnepélyesen átadták a fejlesztést.

Mórocz László, a Magyar Közút Zala megyei igazgatója azt mondta: a beruházás azért is volt fontos, mert a 7-es főút ezen szakaszát naponta mintegy 10 ezer jármű veszi igénybe,

így a korábban balesetveszélyes kereszteződést felváltó új körforgalom már biztos átkelést tesz lehetővé minden közlekedő számára.

 

 

Tavaly is több mint 1000 kilométernyi utat újítottak fel, idén 1500 kilométerre gyorsul a munka

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár az avatáson emlékeztetett: 2010 óta már több mint 6500 kilométernyi útszakaszon, főként mellékutakon történt korszerűsítés. Tavaly a tervezett ezer kilométert csaknem negyedével meghaladta a rendbe tett útszakaszok hossza, a 480 útszakaszt érintő felújítások költsége mintegy 220 milliárd forint volt, jelentős részben a Magyar falu program keretéből.

Az idén több mint 1500 kilométer hosszú útszakaszon zajlik felújítás mintegy 300 milliárd forint értékben, túlnyomó részben magyar állami forrásból

– tette hozzá.

 

Zala megye és a zalai infrastruktúra együtt fejlődik

 

Mosóczi László államtitkár (b2) Cseresnyés Péter képviselő (b3), Balogh László polgármester (j) és Mórocz László, a Magyar Közút Zala megyei igazgatója (b) (MTI/Varga György)

Mosóczi László kitért arra is, hogy Zala megye hamarosan megkerülhetetlen logisztikai és közlekedési csomóponttá válik a jelenleg is zajló közlekedési beruházások jóvoltából. Említette egyebek mellett

  • az M76-os autópálya építését Balatonszentgyörgy és Zalaegerszeg között,
  • valamint a 74-es főút Nagykanizsa és Zalaegerszeg közötti szakaszának négysávúsítását az osztrák határ irányába,
  • a megyében tervezett vasútipálya-fejlesztéseket,
  • továbbá a Zalaegerszegen épülő konténerterminált
  • és a Nagykanizsán kialakítandó vagongyárat.

 

Az ipari parkokat is könnyebben lehet elérni

Balogh László polgármester hangsúlyozta: a város hat út és két vasútvonal találkozásában fekszik, ami fontos közlekedési csomóponttá teszi.

Az új körforgalomtól alig 25 perc alatt érhető el a Balaton, 3 óra alatt pedig az Adriai-tenger.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő pedig kiemelte: az átalakított csomópont másfél éves előkészítés után, kiemelt beruházásként valósulhatott meg. Nemcsak biztonságosabbá teszi az átkelést a járművek, a gyalogosok és a kerékpárosok számára, hanem megkönnyíti a közlekedést a régi és az újonnan épülő ipari parkok irányába is.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.Magyar Közút Nonprofit Zrt.7-es főútkörforgalomM76-os74-es főút

Hírlevél

Hirdetés