2024.03.28, Csütörtök
Ezzel a fejlesztéssel nemcsak az ipari park elérése javul, de a helyi közlekedés is fellendül Nógrád megye harmadik legnagyobb településén
Fotók: Penta Kft.

Ezzel a fejlesztéssel nemcsak az ipari park elérése javul, de a helyi közlekedés is fellendül Nógrád megye harmadik legnagyobb településén

magyarepitok.hu

2022.05.28. 09:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Az új út mellett vasúti átjáró, kerékpáros aluljáró és közúti Zagyva-híd is létesül a Penta munkájával.

Hirdetés

A Bátonyterenyei Ipari Park Nógrád megyében, egy több kiágazású széles völgyben található. A város a 21. számú főút mellett fekszik, viszonylag közel az M3 autópályához és átszeli a Budapest – Hatvan – Salgótarján vasútvonal.

A Penta Általános Építőipari Kft. kivitelezésében, a Mátraalja Térségfejlesztő Nonprofit Kft. megbízásából zajlik a „Bátonyterenye központi ipari terület infrastrukturális fejlesztése” című projekt megvalósítása.

Fotók: Penta Kft.

Több mint 1,2 milliárd forint Európai Uniós forrás felhasználásával – a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – mintegy 3.700 négyzetméter közvilágítással ellátott új út épül.

Ezzel összhangban

  • a Hatvan-Somoskőújfalu vasútvonalon egy új szintbeni vasúti átjáró,
  • egy új kerékpáros aluljáró,
  • és egy új közúti Zagyva-híd is létesül az így kialakításra kerülő ipari park előközművesítése mellett.

A megvalósuló utakkal közvetlen összeköttetés jön létre a 21-es főút és a bátonyterenyei Kossuth utca között, ami a jövőben az ipari parkba települő vállalkozások mellett a helyi lakosság közlekedési helyzetét is nagy mértékben javítja.

A kivitelezés 2021-ben kezdődött, átfutási ideje 20 hónap. Az előközművesítés keretében már elkészült az ivóvízellátás és a szennyvízelvezetés kiépítése. A szintbeni vasúti átjáró vágányokat érintő munkái a MÁV előre tervezett vágányzári hetében valósultak meg, így az átjáró további, befejező munkáihoz nem lesz szükség a vasúti forgalom teljes korlátozására.

Jelenleg a hídépítés előkészületi-, az aluljáró kivitelezési munkái és útépítési, csapadékvíz elvezetési munkák zajlanak.

Galéria

ÚtépítésPenta Általános Építőipari Kft.Bátonyterenyeipari parkaluljáróútépítés

Hírlevél

Hirdetés