2024.04.20, Szombat
Számos utcában zajlik útfelújítás Nyíregyházán
Fotók: nyiregyhaza.hu

Számos utcában zajlik útfelújítás Nyíregyházán

nyiregyhaza.hu

2022.08.24. 15:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A Zemplénkő Kft. a Fenyő utcán és a Kacagó utcán is dolgozik, zárt csapadékvíz-elvezető rendszert is építenek az új aszfaltréteg mellett.

Hirdetés

Városszerte zajlanak az útfelújítások az ötmilliárd forint keretösszegű, vissza nem térítendő támogatásból, amit a Belügyminisztériumtól kapott a nyíregyházi önkormányzat még 2020 végén – olvasható a város honlapján.  

Több városrészen is dolgoznak jelenleg, köztük a Kacagó és Fenyő utcán, valamint a Futó közben. A Belügyminisztérium forrásából 2021-ben már 18 utcában épült aszfaltos út és idén is sok helyszínen tervezik vagy kezdték meg a korszerűsítést.

Fotók: nyiregyhaza.hu

Három aszfaltos utca is készül Borbányán

A 400 méternél hosszabb Kacagó utcán, Borbánya egyik szélső utcájában is dolgoznak a szakemberek. „Közel 250 méter hosszon zárt csapadékvíz-elvezető rendszer épül, aminek egy része elvezető, egy másik része szikkasztó. Feladatunk még az elektromos kiváltás és közvilágítási hálózat építése is, a munkálatok várható befejezése szeptember vége, október közepe” – nyilatkozta Löki Zsolt, a Zemplénkő Kft. főépítésvezetője.

Erre a városrészre szintén több forrás is érkezett az ötmilliárd forintos útépítési programból, így három aszfaltos utca is készül.

„Nagyon örülünk a beruházásnak, sok levelet kaptam annak érdekében, hogy ezek az utcák készüljenek el. Az egyik legfontosabb a Kacagó, ami egy gyűjtőutca, érinti például a Szőlő utcát és a Szőlő zugot, illetve az Alma és a Csárda utca közötti összeköttetés is megvalósul. Ezáltal a nyírjesiek is könnyebben tudnak akár az iskolához eljutni. A másik Nyírjesen a Jó utca, bár nem hosszú, de sokan laknak ott. Nagyszálláson egy hosszabb, az Apadó utca készül, a Borsos utca folytatásaként megtörténik egy szép fejlesztés” – részletezte Bajnay Kornél önkormányzati képviselő.

Szeptember közepén már meg tudják építeni az aszfaltréteget a Fenyő utcán

Rozsrétszőlőben jelenleg a Fenyő utcában dolgoznak. Az aszfaltos útnak köszönhetően rendezettebb lesz a környezet és megoldják a csapadékelvezetési problémákat is. Korábban a környéken már megújult az Ösvény utca, ami szintén egy fontos mérföldkő volt a városrész életében.

„Most a Fenyő utca van soron, ami azért is fontos, mert buszközlekedés is van. Folytatódott egy régi igénnyel a felújítások sora a Hajlás utcán, ez annyira el volt hanyagolva, hogy még egy villanypózna is állt az út közepén. Most a befejező szakaszhoz érünk, a Fenyő utca összeköti az Ösvény, a Főzde és a Hajlás utcát, így nagyon sokan használják, gyalogosok is” – emelte ki az előnyöket Vassné Harman Gyöngyi, a térség önkormányzati képviselője.

Löki Zsolt, a kivitelező Zemplénkő Kft. főépítésvezetője hozzátette, a Fenyő utca több szakaszból áll és összesen 420 méter hosszú, most zajlik például a tervek szerint előírt új kerítések építése ezeken a területeken.

Nagyjából másfél hónap múlva befejeződnek a munkálatok, így várhatóan szeptember közepén már meg tudják építeni az aszfaltréteget is a Fenyő utcán.

A Futó közben teljesen új út épül

A város egy másik pontján, a Család utca mögötti Futó közben is dolgoznak, itt szintén aszfaltos út épül.

165 méter hosszan, csapadékvíz-elvezetéssel és padkákkal építenek egy teljesen új utat.

„Régi vágya az itt lakóknak, hogy aszfaltúton közlekedjenek. Akik ismerték a korábbi útviszonyokat, tudják, miért fontos. Itt rendezett tulajdoni viszonyok várták a tervezést és az útépítési munkálatokat is. Lakossági hozzájárulásra nem volt szükség, ez pedig könnyebbé tette mind a tervezést, mind az út megépítésének a folyamatát” – nyilatkozta Halkóné dr. Rudolf Éva, az érintett rész önkormányzati képviselője.

Az ötmilliárd forintos forrásból további helyszíneken is halad munka, például a Futó köztől nem messze. „600 méter hosszan kap aszfaltburkolatot a Makay István utca, és járda is épül. Ez egy hosszú, új házakkal beépített szakasz, ahol további házak építése is várható a Korányi kertvárosban, melyet szintén lakossági igények megfogalmazását követően újítunk fel” – tette hozzá a képviselő.

ÚtépítésZemplénkő Kft.Nyíregyházaútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés