2024.03.28, Csütörtök
Fontos utak újulnak meg Csengeren az iparterület-fejlesztés keretében

Fontos utak újulnak meg Csengeren az iparterület-fejlesztés keretében

magyarepitok.hu

2022.10.18. 10:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A város, valamint az ipari terület jobb megközelítését szolgálják a KE-VÍZ 21 Zrt. által végzett útfelújítási munkálatok.

Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csenger önkormányzata iparterület-fejlesztésbe kezdett: a projekt keretében logisztikai raktárépület valósul meg, valamint jelentős útfelújítások zajlanak több helyszínen.

A KE-VÍZ 21 Zrt. több mint 488 millió forint értékben végzi el az útfelújítási munkálatokat az alábbi paraméterek szerint, az alábbi helyszíneken:

  • 4924. számú út 12+845-14+389 kilométer közötti szakasz felújítása 1544 méter hosszon, 6 méter szélességben,
  • Csenger Újélet utca felújítása 840 méter hosszon, 6 méter szélességben,
  • Csenger Nagykárolyi út felújítása 178 méter hosszon, 6 méter szélességben és 506 méter hosszon 6 méterre szélesítése,
  • továbbá a 0149/2 és 0149/40 helyrajzi számú utak közvilágításának kiépítése.

A 2022 márciusában kezdődött munkálatok év végéig tartanak, egészen pontosan december 15-ig.

Útszélesítés műszaki és biztonsági okokból

A fenti utak jelentős szerepet töltenek be a város életében, ennek kapcsán Gulácsi Csaba projektvezető megjegyezte, a 4924. számú út Csenger város fő bevezető útja, melyen a 49. számú főút felől megközelíthető a település, illetve a település ipari területei. Az Újélet utca szintén a város, valamint az ipari terület megközelítését szolgálja. A Nagykárolyi utca pedig helyi lakossági út, melyen Csenger jelentős mezőgazdasági területei közelíthetőek meg.

„A 4924. számú út és az Újélet utca meglévő aszfalt burkolatának állapota jelentősen leromlott, nagy mennyiségű burkolat hiba, illetve korábbi burkolatjavítások láthatóak rajta. A Nagykárolyi utca jelenlegi szélessége 4 méter, kétirányú nagy mezőgazdasági forgalom közlekedik rajta, ezért műszaki és biztonsági okokból is szükséges a szélesítése” – tette hozzá.

Az utak mellett csapadékvíz szikkasztó árkok felújítását is elvégzik a KE-VÍZ 21 Zrt. szakemberei a 4924. úton és az Újélet utcán.

Ezeket a feladatokat végzik el az egyes szakaszokon

A projektvezető kifejtette, pontosan milyen feladatokat látnak el az egyes szakaszokon. A 4924. számú út esetében a teljes hosszon burkolaterősítés történik aszfalt kötőréteg és kopóréteg építésével, valamint padka építést és szikkasztó árok felújítását is elvégzik, beleértve 34 méter áteresz építését is.

Az Újélet utca 531 méter hosszán félpálya szélességben teljes pályaszerkezet csere valósul meg, melynek során a meglévő burkolatot elbontják és teljes pályaszerkezettel új burkolat épül. A pályaszerkezet cserével nem érintett szakaszokon burkolaterősítés történik kötőréteg és kopóréteg építésével, valamint padka építés és szikkasztó árok felújítás.

A Nagykárolyi úton 506 méter hosszon 1-1 méter szélességben szintén teljes pályaszerkezettel új pályaszerkezet építés történik meg, 684 méter hosszon pedig kétoldali zúzottkő padka épül.

A 0+149/2 és 0149/40 helyrajzi számú utak közvilágításának kiépítése 1008 méter hosszon valósul meg új közvilágítási oszlopokkal, kandeláberekkel, valamint LED lámpatestekkel.

Galéria

ÚtépítésKe-Víz 21 Zrt.Csengerútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés