2024.04.19, Péntek
Biztonságosabbá vált a közlekedés Rákoshegyen a Penta munkájával
Fotók: Penta Kft.

Biztonságosabbá vált a közlekedés Rákoshegyen a Penta munkájával

magyarepitok.hu

2023.05.04. 11:30 - Kolinek Nóra

Az új utak megépülése hozzájárul a rendezett utcaképhez, emellett élhetőbb lakókörnyezetet és zöldebb közterületet kaptak az itt élők.

Hirdetés

A Budapesti Útépítési Program célja a földutak felszámolása. A program keretén belül a Penta Kft. kivitelezésében megépült a XVII. kerületi Bem utca 255 méter hosszan és a Jókai utca 300 méter hosszan.

Megújult a teljes pályaszerkezet és a járda, valamint gépkocsibehajtók is épültek. Az új útpálya 4,5 méter széles aszfalt burkolatú, egyoldali esésű, mindkét oldalára stabilizált padka került.

A Bem utcában a csapadékvizet az út mellett épült nyitott, TB mederelemekből kiépített árokban vezetik el. A csapadékvizet a Rákóczi Ferenc utca és a Klapka utca közötti szakaszon a Csokonai utcában a projekt során megépült zárt, TB mederelemeken keresztül vezetik el a már korábbi munka során megépült Kiss János utca vízelvezető rendszerébe.

Fotók: Penta Kft.

A Bem utca Klapka utca és Bajza utca közötti szakaszán a csapadékvíz ezen projekt keretein belül kivitelezett Bajza utcai zárt, TB mederelemeken keresztül folyik a Kiss János utcai vízelvezető rendszerbe. A Bem utcában a Csokonai utcánál 2 db, a Bajza utcában a Kiss János utcánál 1 db hordalékfogót is építettek.

A Jókai utcában az útpálya víztelenítésére a terepadottságok miatt, valamint befogadó hiányában szikkasztó bordák épültek, amelyek járható, gyephézagos térkő burkolatot kaptak a gépjárművel történő megállás elősegítése érdekében.

A projektben a zöldfelületek is megújultak

Az utca Tempó 30-as övezetben található, ezért a két végén, forgalomcsillapító küszöb is biztosítja az itt élők nyugalmát.

Megújultak a zöldfelületek is, a projekt során fákat és cserjéket telepítettek, ezáltal a közterületek még élhetőbbek és barátságosabbak lettek.

Megtörtént továbbá a közvilágítási lámpatestek cseréje, így az utcák világítása korszerűbbé, költséghatékonyabbá vált.

A hivatalos átadó ünnepséget 2023. április 17-én tartották a Jókai utcában. Az eseményen Horváth Tamás polgármester és Dunai Mónika országgyűlési képviselő mondott beszédet és avatta fel jelképesen az elkészült utcákat.

Az ünnepségen részt vettek dr. Bakos András és dr. Füzesi Péter alpolgármesterek, Szabó Tiborné és dr. Bényi Zsolt, Rákoshegy önkormányzati képviselői, Kiss László népzenész-énekes, a Rákoshegyi Polgári Kör tagja és a kivitelező Penta Kft. ügyvezetője, Borbély Máté István.

 

Galéria

ÚtépítésPenta Általános Építőipari Kft.útfelújításBudapestRákoshegy

Hírlevél

Hirdetés