2024.04.24, Szerda
Több mint 3 kilométeres útszakaszt újít fel a HE-DO Szécsény és Pásztó között
Illusztráció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Több mint 3 kilométeres útszakaszt újít fel a HE-DO Szécsény és Pásztó között

he-do.hu, magyarepitok.hu

2023.05.04. 08:24 - Szabó Ákos

A Nógrádban is gyakran dolgozó útépítő munkájával hidat is modernizálnak.

Hirdetés

A 2122-es számú Szécsény-Pásztó összekötő út 8+875-12+010 km szelvények közötti szakaszának felújítása Nagylóc településtől indul Felsőtold felé. A Magyar Közút Zrt. közbeszerzését a HE-DO csoport önállóan nyerte meg - derül ki a magyar építőipari vállalat közleményéből.

Az utat 3135 méter hosszan és teljes szélességben újítják fel a szakemberek. A projekt részeként az érintett szakaszon lévő híd is megújul.

 

A beruházással érintett terület

Timár Gellért főépítésvezető elmondta, a munkaterületet 2023. április 3-án vette át a HE-DO.

Kifejtette: az út pályaszerkezete több helyen is elöregedett, ami miatt a felületen kátyúk és süllyedések keletkeztek. A felújítás elsősorban ezeken a helyeken zajlik, ahol az úthibák már kényelmetlenné tették az utazást. Hozzátette azt is: a 2122-es számú út elsősorban a környező települések forgalmát viszi, illetve a 21-es főútra ráhordó útként is funkcionál és viszont.

 

Így újul meg a pálya

"Kezdetben kiépítettük az ideiglenes forgalomtechnika első ütemét, melynek védelmében a teljes felület padkanyesését és a burkolat profilmarását elvégeztük. Később négy pár jelzőlámpával védett, közel 4×500 méter munkaterületen indítjuk a munkákat, ahol lokális pályaszerkezet cseréket, szegélyeket, LEFIX elemeket, árokburkolatokat készítünk. A projekt legvégén 2 réteg 9 centiméteres aszfaltot terítünk az útra teljes felületen és új szalagkorlátokat helyezünk ki" — vázolta a terveket a főépítésvezető.

A munkálatokat 2023. július elején fejezi be a HE-DO, az autósoknak addig – az adott munkaterületet érintő – folyamatos forgalomkorlátozásra kell számítaniuk.

ÚtépítésHE-DOMagyar Közút Nonprofit Zrt.PásztóSzécsényútfelújításhídfelújítás

Hírlevél

Hirdetés