2024.05.03, Péntek

Hirdetés

Nagy forgalmú kiszolgáló utat újítanak fel az egri ipari parkban
Fotó: he-do.hu

Nagy forgalmú kiszolgáló utat újítanak fel az egri ipari parkban

HE-DO

2023.06.13. 18:30 - Kolinek Nóra

A HE-DO által végzett kivitelezés hozzájárul az ipari terület biztonságos és kényelmes közlekedéséhez.

Hirdetés

Közel 350 méter hosszúságban és 6 méter szélességben újítja fel az egri Iparos utcát a HE-DO csoport. A projektet 2023. április 3-án kezdték meg – olvasható az építőipari vállalat honlapján.

Az Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata által kiírt közbeszerzést a HE-DO csoport önállóan nyerte meg. Vidó Zoltán főépítésvezető tájékoztatása szerint a kivitelezés két ütemben zajlik: az elsőben a 0+110–0+345 kilométerszelvények között, a második ütemben a 0+000–0+110 kilométerszelvények között újul meg az utca.

„Az I. ütemben elbontottuk a meglévő pályaszerkezetet, kiépítettük a betonelemes burkolt árkot és a kétoldali süllyesztett szegélyt, valamint beépítettük a betonalapot, illetve aszfalt kötőréteget is terítettünk” − sorolta az eddig elvégzett munkákat Vidó Zoltán.

 

A munkálatok idején a telephelyek terelőútvonalon közelíthetők meg

Mindkét ütem teljes útlezárás mellett zajlik, a lezárással érintett telephelyek ezen időszakban a Kistályai út felől közelíthetők meg.

„A hátralévő II. építési ütemben ugyancsak el fogjuk bontani a meglévő pályaszerkezetet, kétoldali süllyesztett szegényt építünk és aszfalt kötőréteget terítünk. Beépítjük a betonalapot, és kialakítjuk a földárkot, valamint a befogadó műtárgyat az Eger-pataknál” − mondta a főépítésvezető.

A szakemberek ezt követően folytatják az I. és II. ütem aszfaltozását, amelyet kétoldali padkaterítés követ, majd beépítik a forgalomtechnikai elemeket.

A felújítás nagy jelentőséggel bír, hiszen az Iparos utca az egri ipari park egyik nagy forgalmú kiszolgáló útja.

„Az ipari telephelyek be- és kiszállítói kamionforgalma egyaránt jelentős, amelyhez hozzáadódik az utcában lévő kamionmosó és kamionszerviz külsős teherautó forgalma is. A felújítás a telephelyek üzemeltetőinek, munkavállalóinak és természetesen a telephelyi szolgáltatások igénybevevőinek is jelentős segítség a biztonságos és kényelmes közlekedéshez” − fogalmazott Vidó Zoltán.

ÚtépítésHE-DOEgerútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés