2024.09.21, Szombat
A fővárosi északkeleti határánál, Árpádföldön fejleszti az úthálózat minőségét a HE-DO
Fotó: HE-DO

A fővárosi északkeleti határánál, Árpádföldön fejleszti az úthálózat minőségét a HE-DO

Forrás: he-do.hu

2024.08.21. 08:30 - Szabó Ákos

Június közepén rajtolt el a projekt, szeptember végére pedig le is zárul.

Hirdetés

A főváros XVI. kerületében, a Menyhért utca és a Timur utca között végez útfelújítási munkálatokat a HE-DO – fogalmaznak a cég honlapján közzétett tájékoztatásában. A régi utak és járdák megújulnak, valamint az eddig részben kiépített csapadékvíz elvezető hálózat is kiteljesedik az utcában. A kivitelező szakemberei június közepén vették át a munkaterületet, és azonnal elkezdték a kivitelezést. A beruházás önkormányzati forrásból valósul meg, Budapest Főváros XVI. kerületének megrendelésében.

 

„Sakktábla-szerűen lehet építkezni”

„A projekten a feladatunk az út- és járdaépítésen kívül a csapadékvíz-hálózat építése részben szikkasztó blokkokba bevezetve. Sakktábla-szerűen lehet építkezni: 4 utcaköz és 3 csomópont található a munkaterületen. A lakosság kisebb zavarása miatt két ütemben indulhatott el az útépítés, két ütemben pedig a járdaépítés, a csomópontok felújításait a legvégére ütemeztük”

– számolt be a munkafolyamatok főbb fázisairól Timár Gellért, a HE-DO főépítésvezetője.

 

 

A felújítás szükségességét indokolta a régi út és járda elaggott állapota – emeli ki a közlemény, majd hozzáteszik még: a projekt során a korábbinál szélesebb járdát és keskenyebb útpályát, valamint változó szélességű párhuzamos parkolósávot is kiépítenek, zöldszigetek kialakítása mellett.

A tervezett befejezés és átadás ideje 2024. szeptember vége.

ÚtépítésHE-DOútépítésútfelújításÁrpádföldBudapestXVI. kerület

Hírlevél

Hirdetés