2024.09.20, Péntek
Aszfaltozással és a csatornák fedlapjainak szintre hozásával vált gördülékenyebbé a közlekedés a Duna-parti településen
Fotók: illusztrációk

Aszfaltozással és a csatornák fedlapjainak szintre hozásával vált gördülékenyebbé a közlekedés a Duna-parti településen

magyarepitok.hu

2024.08.08. 08:30 - Sándor Csilla

A Bács-Kiskun vármegyében fekvő Szalkszentmárton, a település életében kiemelt szerepet betöltő útjainak egy-egy szakaszát újította fel. A munkálatokat a Soltút Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft. végezte el.

Hirdetés

A Béke út az 51-es főút felé biztosít kapcsolatot Szalkszentmárton közel háromezer lakója számára, amelyen a szomszédos Tass és Solt települések és a Dunán átívelő Pentele híd válik elérhetővé. A mostani projekt keretében a Béke út 185 méteres szakaszán a Soltút Kft. szakemberei kátyúzást végeztek, valamint a teljes tervezési hosszon új kopóaszfaltréteget alakítottak ki.

 

Fotó: Illusztráció / magyarepitok.hu / Nagy Mihály

 

A munkálatokkal érintett szakaszokon az aknafedlapokat szintbe emelték és rendbe tették a padkát is.

Felszámolták a kátyúkat

A Kertész utca az előbb említett közlekedési folyosóhoz hasonlóan a főút felé jelent összeköttetést. Itt szintén burkolatjavítási munkálatokra került sor, valamint 455 méter hosszan teljes szélességében leaszfaltozták az utat.

 

 

Az aknák fedlapjainak emelésével felszámolták a zötykölődést

A Zrínyi utca a települést kettészelő Fő utcához kapcsolódik. Itt szintén kátyúztak a Soltút munkatársai és 320 méter hosszan új kopó aszfaltréteget alakítottak ki. A felújítás részeként az aknák fedlapjait is szintre emelték. Az önkormányzat az utak rekonstrukcióját saját forrásból finanszírozta. A terveik szerint pályázati forrásokból folytatják majd a közlekedési hálózatuk felújítását. 

ÚtépítésSzalkszentmártonBács-Kiskun vármegyeSoltút Kft.útfelújítás

Hírlevél

Hirdetés