2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Hitelesítési eljárással folytatódik a Déli Körvasút projektje
Illusztrációs fotó

Hitelesítési eljárással folytatódik a Déli Körvasút projektje

magyarepitok.hu, TED

2022.05.13. 13:21 - Kolinek Nóra

A RailCert Hungary Kft. végezheti el a Kelenföld és Ferencváros közötti vonalszakasz bővítéséhez kapcsolódó hitelesítési eljárásokat.

Hirdetés

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette a Ferencváros − Kelenföld vasútvonal-szakasz kapacitásbővítéséhez kapcsolódó európai közösségi (NoBo) és nemzeti szabályozási (DeBo) hitelesítés eljárás lefolytatására vonatkozó kiírás eredményét.

A nettó 1,5 milliárd forint értékű munkát a magyar vasúti tanúsítási szervezet, a RailCert Hungary Kft. végezheti el.

Számos alkalommal beszámoltunk már a NIF Zrt. beruházásában a Budapest Fejlesztési Központ (BKF) együttműködésével megvalósuló Déli Körvasút fejlesztésről, melynek keretében Kelenföld és Ferencváros állomások között a meglévő két vágány mellé egy, rövidebb szakaszokon két új vágány épül. A kivitelezést a V-Híd Zrt. végezheti el. 

A Déli Körvasút bővítésével két új megálló is épül, így teljesen új, eddig hiányzó közlekedési kapcsolatok jönnek létre az elővárosok, valamint budapesti városrészek között. A bővítésnek köszönhetően az elővárosi vonatok 10-15 percenként indulhatnak majd, átszállás nélküli kapcsolatot teremtve az érdi, budaörsi és a környező budai agglomeráció, Budafok-Nagytétény, Kelenföld, az újbudai egyetemváros, valamint a Soroksári út térségével, a Népliget környezetével, Kőbánya-Kispesttel, Kőbánya felsővel és azon keresztül a pesti agglomerációval.

A vonalszakasz fejlesztése a Ring Mérnöki Iroda Kft., a Kontúr Csoport Kft. és a Veszprémterv Kft. alkotta tervezői konzorcium munkájával valósul meg.

Európai közösségi és nemzeti szabályozási előírásoknak kell megfelelni

A RailCert Kft. feladata a projekthez kapcsolódóan az Európai Parlament és a Tanács 2016/797/EK irányelve, illetve a 413/2020. (VIII. 30.) kormányrendelet szerinti európai közösségi (NoBo) és nemzeti szabályozási (DeBo) hitelesítési eljárás lefolytatása.

Ennek keretén belül − egyebek mellett –

  • megfelelőségi nyilatkozatok vizsgálata,
  • hitelesítési eljárások elvégzése, és hitelesítési nyilatkozatok kiállítása,
  • nemzeti szabályoknak való megfelelőségértékelési eljárások elvégzése,
  • hitelesítési tanúsítványok kiállítása,
  • hitelesítést kísérő műszaki dokumentációk összeállítása,
  • megfelelőségi nyilatkozatok elkészítése,
  • rendszerintegritási megfelelőségértékelési eljárások lefolytatása, megfelelési nyilatkozat kiállítása és kísérő dokumentációjának összeállítása.

A fentieken túl a RailCert Kft. látja el a tanúsítási tevékenységhez kapcsolódó műszaki-szakértői tevékenységet, mely során szorosan együttműködik a kivitelező V-Híd Zrt.-vel.

VasútfejlesztésRailCert Kft.V-Híd Építő Zrt.Kontúr Csoport Kft.hitelesítéstanúsítványNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Budapest Fejlesztési Központ (BFK)Ring Mérnöki Iroda Kft.Veszprémterv Kft.BudapestDéli körvasút

Hírlevél

Hirdetés