2024.04.12, Péntek
Több mint ötezer háztartást kötnek be a csatornahálózatra Észak-Magyarországon
illusztráció - fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Több mint ötezer háztartást kötnek be a csatornahálózatra Észak-Magyarországon

magyarepitok.hu

2018.02.27. 11:19 - Hegedűs Gergely

Összesen 14 települést érint három megyében az EuroAszfalt és a Mészáros által kivitelezett tízmilliárdos vízgazdálkodási fejlesztés.

Hirdetés

A Mészáros és Mészáros Kft., valamint az Euroaszfalt Kft. nyerte az Észak-Magyarország régiójában kiírt szennyvízelvezetési és szennyvízkezelési fejlesztés közbeszerzését. A TED-en megjelent hirdetmény a kivitelezés helyszíneként 14 települést jelöl meg: a fejlesztés Kartal, Verseg, Fót, Telki, Boldog, Heréd, Kerekharaszt, Bátonyterenye, Salgótarján, Jobbágyi, Szurdokpüspöki, Szarvasgede, Ecseg és Csécse lakosait érinti.

A nettó 10,6 milliárd forintos értéken megavalósuló beruházásra ajánlatot tett még a Penta Általános Építőipari Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és a Hódút Kft.


Heves és Pest megye is érintett

A beruházó NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint Pest megye keleti térségében Kartal és Verseg településen a szennyvíztisztító telepet fejlesztik, emellett hálózati rekonstrukció is történik, akárcsak a Heves megyei Boldogon. Szintén Pest megyében Fóton 637 ingatlant kötnek be a szennyvízhálózatra, míg Telkiben 221 háztartást.

A Heves megyei Heréd és Nagykökényes településeken 131 háztartást kötnek be a szennyvízhálózatra, emellett hálózati rekonstrukciót szennyvíztelep-fejlesztést is végrehajtanak. A Heves megyei Kerekharaszton a 361 háztartás bekötése mellett négy átemelő is megépül.


A legnagyobb fejlesztés a megyehatárnál lesz

Bátonyterenye településen gravitációs gerinccsatorna és nyomóvezeték egyaránt épül, itt 197 háztartást kötnek be, illetve a meglévő hálózatot is rekonstruálják. A szintén Nógrád megyei Salgótarjánban 404 új bekötés jön létre a szennyvízhálózaton, négy átemelő épül, valamint rekonstruálják a hálózatot.

A Nógrád és Heves határán, a 21-es útnál egymás közelében fekvő Jobbágyi, Szurdokpüspöki, Szarvasgede, Ecseg és Csécse települést együtt érinti a fejlesztést. Ebben a térségben összesen 3250 ingatlan kerül bekötésre, 18 átemelőt építenek ki. Emellett szennyvíztelep-fejlesztés és hálózati rekonstrukció is szerepel a tervben.

 

EuroAszfalt Kft.VízgazdálkodásSalgótarjánMészáros és Mészáros Kft.BátonyterenyeSzurdokpüspökiJobbágyiszennyvízVersegKartalBoldogHerédKerekharasztSzarvasgedeEcsegTelkiFótCsécse

Hírlevél

Hirdetés