2024.03.29, Péntek
Megújul két Borsod megyei település szennyvízhálózata
Illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Megújul két Borsod megyei település szennyvízhálózata

magyarepitok.hu

2022.06.15. 08:00 - Bíró Beáta

A projektben a Mocsolyás bánya szennyvíz átemelő teljes körű építészeti, gépészeti, villamos, és irányítástechnikai felújítását is elvégzik.  

Hirdetés

Megújul a Borsod megyei Rudolftelep és Királd szennyvízelvezető hálózata, a műtárgyakkal együtt. A beruházást az EuroAszfalt Kft. és a Betonútépítő Zrt. nyerte el. A tender eredményét az európai közbeszerzési értesítőben tette közzé az ÉRV. Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.

A nyertes ajánlattevőknek a kiviteli terveket is el kell készíteniük.

A két településen több szakaszt is felújítanak. Az elvégzendő feladatok összesítve: 

  • Rudolftelepen a Mikoviny Sámuel és a József Attila utcában 943 méter DN300 beton csatornacső és 40 db tisztítóakna újjáépítése (itt a szintben átfolyó illetve bukó kialakítású műtárgyak teljes körű rekonstrukcióját is elvégzik).
  • Királdon a 2525. sz. út mellett 510 fm DN300 beton csatornacső, valamint 19 db tisztítóakna felújítása.

 

A szennyvíz átemelő teljes rekonstrukción esik át

Királdon a Mocsolyás bánya szennyvíz átemelő teljes körű építészeti, gépészeti, villamos, és irányítástechnikai felújítása is a vállalkozók feladata.

A pályázati kiírás szerint a meglévő akna, és egy szerelvényakna függőleges elválasztó falát el kell bontani, belsejét pedig megfelelő statikai állékonyságot és vízzárást biztosító technológiával kell kibélelni, valamint az aknafödém is cserére szorul. A meglévő monolit vasbeton akna vízzárást biztosító felújítását is el kell végezni.

Ezen túl két új búvármotoros szennyvízszivattyút telepítenek, szerelvényekkel együtt, valamint nyomóvezetékeket, elzáró, visszacsapó szerelvényeket építenek be a DN80 nyomóágakon. Az átemelő komplett villamos rekonstrukciója során új kapcsolószekrényt kell telepíteni a két szivattyú vízszint alapú vezérléséhez. A távfelügyeleti rendszert GPRS alapú kommunikációval kell megvalósítani és a Megrendelő meglévő üzemirányítási rendszerébe kell illesztenie a kivitelezőnek.

A munkákhoz tartozik 10 méter megközelítő út tömörített, zúzalékos burkolása és az átemelő 20 méter vagyonvédelmi kerítésének, kapujának a cseréje merev szerkezetű 3D kerítéselemekre illetve kapura.

A szerződésrész végleges összértéke 263 095 939 forint.

 

VízgazdálkodásEuroAszfalt Kft.Betonútépítő Zrt.szennyvízelvezetéscsatornaépítésBorsod-Abaúj-Zemplén megye

Hírlevél

Hirdetés