2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Paks II: újabb kapacitásokkal gyorsul a jelenleg is erős tempó – videó

Paks II: újabb kapacitásokkal gyorsul a jelenleg is erős tempó – videó

magyarepitok.hu

2023.10.02. 13:55 - Hegedűs Gergely

A projekt fővállalkozója megrendelte a hosszú gyártási idejű berendezéseket, többek közt a reaktorpalást előállítása is megkezdődött Oroszországban.

Hirdetés

A paksi atomerőművet két új blokkal bővítő beruházás legutóbbi, szeptemberi hírei szerint a leendő 6-os blokk alatti talaj kitermelése már több mint félmillió köbméternél tart, amely a Duna Aszfalt Zrt. által kivitelezésében zajló munka mintegy felét jelenti. Legutóbb még a 6-os blokk talajkitermelésének kezdetekor jelentkeztünk videóval a paksi beruházásról, ezúttal pedig a teljes projekt bejárásán készített felvételeket tesszük közzé.

 

 

A megépült résfal hossza szintén szeptemberben átlépte az 1 kilométert, összesen 2700 méterre lesz szükség az erőmű építésének előkészítése során. A következő feladat a talajszilárdítás lesz, amely november elsején indul. Ezzel párhuzamosan elkészítik a 23 méteres mélységig történő talajkitermelésre vonatkozó engedélyeket. A projekt fővállalkozójaként a Roszatom már megrendelte a hosszú gyártási idejű berendezéseket, többek közt a reaktorpalást előállítása is megkezdődött Oroszországban.

A legutóbbi minisztériumi közlemény szerint a kivitelező újabb kapacitásokat telepít a helyszínre, így a munka tovább fog gyorsulni.

YoutubevideóPaks IIDuna Aszfalt Zrt.Paks

Hírlevél

Hirdetés