2024.04.13, Szombat
Bayer Construct Zrt.Bayer PropertyViastein Kft.

Modern, környezettudatos és fenntartható városközpont épül Zuglóban

2023.05.11 - magyarepitok.hu

A Bosnyák tér közvetlen szomszédságában környezetbarát megoldásokkal épít új, többfunkciós kerületi központot a Bayer Construct Zrt., amely közösségi tereket, otthonokat, üzleteket és irodákat foglal magában.

A Bosnyák tér és a Rákos-patak közötti területen, a Bayer Construct Zrt. vállalatcsoport saját beruházásában épül fel Zugló új városnegyede. Az átfogó fejlesztés keretében az itt elterülő, mintegy hét hektáros területen nyolc épületet – egy lakó- és hét irodaépületet – hoznak létre. Közöttük tágas közösségi- és pihenőparkok, sétáló utca szolgálja majd az itt élők és dolgozók kényelmét, nyugalmát. A komplexum alatt mélygarázsokat alakítanak ki. 

 

A nagyszabású projekt a kerület infrastruktúráját is pozitív irányba mozdítja el: fejlesztik az úthálózatot, a közművet, kerékpárutat építenek, rendezik a Rákos-patak környezetét. A beruházással egy új, a mai környezettudatos és fenntartható igényeknek megfelelő élettér létesül Zugló frekventált részén.

 

A fenntarthatóságot megújuló energiaforrások biztosítják

A projekt szempontjából kiemelkedő jelentőségű a zöld környezet kialakítása, így az épületek között fákkal, növényzettel beültetett parkokat, tematikus tereket alakítanak ki, a gyerekek számára játszótereket hoznak létre.

A projekt energiagazdálkodás szempontjából is a jövőt képviseli. Az épületeket geotermikus energia felhasználásával, korszerű hőszivattyús rendszerrel fűtik majd.

A nagyszabású fejlesztéshez egy átfogó vízgazdálkodási stratégia készült, amelynek környezettudatos elemei tompítják a klímaváltozás hatásait. Továbbá nagy hangsúlyt fektetnek a környezetterhelés csökkentésére is, így jelentős forgalomtól, levegőszennyezettségtől óvják meg a környéket. Ennek megvalósítása érdekében különböző technológiákat alkalmaznak (pl. az építkezés területén felállított betonkeverő üzem, előregyártott elemek alkalmazása).

 

Galériánkban a fejlesztés látványtervei láthatók.

 

A projektoldal elérhetősége:

Galéria

Letöltések

Fájlnév/Méret/FeltötveLetöltés

Zugló Városnegyed - QR kód.png

(image/png)

2.4 kb

Bayer Construct Zrt.Bayer PropertyViastein Kft.