2024.09.19, Csütörtök
Újabb mérföldkő Zuglóban – szerkezetkész mind a hét épület az új irodanegyedben
Fotók: Bayer Construct Zrt.

Újabb mérföldkő Zuglóban – szerkezetkész mind a hét épület az új irodanegyedben

magyarepitok.hu

2024.09.17. 09:20 - Bíró Beáta

Az előregyártott elemeknek és a precíz organizációnak köszönhetően rekord gyorsasággal halad a végső állapot felé a Zenit by Bayer beruházás.

Hirdetés

Kezdi végső képét magára ölteni a Bosnyák tér mellett megvalósuló Zenit by Bayer: két év alatt szerkezetkészre építette az új zuglói irodanegyed hét épületét a Bayer Construct Zrt. A cégcsoporthoz tartozó Bayer Property fejlesztésében megvalósuló beruházást gyakorlatilag az első kapavágástól kezdve folyamatosan nyomon követi lapunk. Az első, O1 nevű irodaház mélyépítési munkálatait 2022 nyarán kezdte a kivitelező, majd ezzel párhuzamosan, kisebb időeltolódásokkal a többi hat épületnek is nekiláttak. A gyorsított kivitelezésnek köszönhetően 2024 márciusában három, nyárra pedig a többi négy épület is szerkezetkész lett (az O2, az O3, az O4 és az O7 nevű). Ez alkalomból nagyszabású, összevont bokrétaünnepet tartott szeptember 13-án a Bayer csoport.  

A vállalat nagy hangsúlyt fektet erre a 800 éves hagyományra, amelyen együtt ünnepelnek az építtetők, a megrendelők és a munkások. A résztvevők munkájának elismeréseként az építtető vendégül látta mindazokat, akik hozzájárultak ehhez az eredményhez.

Az ünnepélyes eseményt Lánszki Regő építészeti államtitkár nyitotta meg, majd Varga András, a Bayer Construct Zrt. szerkezetépítési üzletágának vezetője beszélt a beruházásról. 

 

Varga András, a Bayer Construct Zrt. szerkezetépítési üzletágának vezetője

 

 

Gyors és professzionális építkezés előregyártott elemekkel

Budapest XIV. kerületének legmodernebb beruházásában környezetbarát megoldásokkal épít új, többfunkciós városészt a Bayer Construct Zrt. A terület otthonokat, irodákat, üzleteket és közösségi tereket foglal magában. Az összesen nyolc épület közül elsőként épült meg a lakóépület, a Zenit Residence by Bayer, amely mind a magas színvonalú, modern és élhető lakókörnyezet megteremtésével, mind a lakások méretével, költséghatékony műszaki megoldásaival új szintet képvisel a fővárosi ingatlanfejlesztésben. A létesítmény 168 lakása már fogadja új lakóit.

A projekt elképesztő gyorsasága az előregyártott betonelemek használatában valamint a hatékony organizációban rejlik. Az elemeket pontos ütemterv alapján szállították a zuglói kivitelezés helyszínére és építették be az egyes létesítményekbe. A vasbeton panelek használatával a szokásos munkaerőállomány felével kétszeres kivitelezési sebességet tud produkálni a kivitelező Bayer Construct Zrt.

 

 

A homlokzatok kialakítását is felgyorsították

Az O3-as és O4-es épületen jelenleg a homlokzati elemek felhelyezése zajlik. Ezeket az előregyártott kompozit elemeket, amelyek színbeli egységessége rendkívüli hangulatot kölcsönöz majd az irodanegyednek, amelyet már 2023 novemberében mutattuk be. A fémtáblák műszakilag és esztétikailag is magas minőséget képviselnek, valamint nem elhanyagolható tulajdonságuk, hogy melegben visszaverik a hőt, hidegben pedig jól tartják a meleget.

Az elemek 95 százaléka gyárban készül, majd egy műhelyben összeépítik, a helyszínen már csak beemelik és rögzítik. A homlokzat kivitelezési ideje így kb. 2/3 időre csökken a hagyományos, függönyfalas eljáráshoz képest.

 

A belső harmóniára is figyeltek

Az egyes irodaházak nemcsak kívül, hanem belül is egységességet mutatnak. Minden épületben egyforma a lobby tér, látványos átriumos kialakítással, a belső terek motívumai azonban megkülönböztetik egymástól az egyes irodaházakat.

Az O5-ös és O6-os elnevezésű épületekben - ezek már márciusban elérték legmagasabb pontjukat - a belső terek kialakítása zajlik. A nyári hónapokban néhány szinten az álpadló is elkészült, amely alatt a teljes elektromos hálózatot elvezetik.

Mi épül?Bayer Construct Zrt.Bayer PropertyZugló by BayerirodaházZugló VárosközpontZenit by Bayer

Hírlevél

Hirdetés