2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Fordulópontnál Zugló legnagyobb építkezése

Fordulópontnál Zugló legnagyobb építkezése

magyarepitok.hu

2024.03.01. 15:41 - Móré Levente

Három épületre került fel egy napon a bokréta a Zenit by Bayer projekten.

Hirdetés

Végigkövetve Zugló legjelentősebb ingatlanfejlesztését és egyik legfontosabb tere, a Bosnyák tér átalakulását, örömmel vettünk részt egyszerre nem is egy, de három épület bokrétaünnepségén. A Zenit by Bayer O1, O5 és O6 irodaépülete is elérte legmagasabb pontját és ennek tiszteletére a fejlesztő Bayer Property és a kivitelező Bayer Construct munkatársai ünnepséget tartottak a helyszínen.

 

 

Három épületen avattak bokrétát

Amint azt beszédében Varga András szerkezetépítési üzletágvezető kiemelte: a bokrétaünnepségek 800 éves hagyományra tekintenek vissza.  A szokás Németországból indult el,  és minden építkezésen, ahol a szerkezet elkészült, együtt ünnepeltek az építtetők, a megrendelők és a munkások. A résztvevők munkájának elismeréseként, hagyomány szerint az építtető vendégül látta egy lakomára mindazokat, akik munkájukkal hozzájárultak a ház felépítéséhez.

 

 

E jeles napot tisztelték meg a Bayer munkatársai az O1, az O5 és az O6 jelű épületen is, hiszen mindhárom épületen elérték a szerkezet legmagasabb pontját.

Köszönetet szeretnék mondani” – hangsúlyozta Varga András – „minden résztvevőnek, aki ezen a Bayer számára is jelentős építésen beruházóként, a kivitelezésen dolgozóként, vagy beszállítóként részt vett. Külön kiemelést érdemelnek a szerkezetépítők, akik megépítették az elképzeléseket felülíró, a lehető legkönnyebben építhető szerkezetet.”

 

 

Hatalmas lendülettel halad tovább a munka

Az előregyártott szerkezetek legyártása is hatalmas feladat Zugló új városközpontjának építése során, amely nem csak gyártói, de logisztikai oldalról is komoly felkészültséget igényel.

„Minden nehézséget sikerült megugranunk, sőt, egyre gyorsabban haladunk minden épület építésénél”

– hangsúlyozta a szerkezetépítési üzletágvezető.

 

 

A bokréta felhúzását követően, az évszázados hagyományok szerint az építés vezetőit egy áldomásra is vendégül látták, majd ahogy az illem követelte, összetörték a poharakat, ezzel lezárva a városnegyed építésének újabb jelentős szakaszát.

Az átfogó beruházás keretében az itt elterülő, mintegy hét hektáros területen nyolc épületet – ebből egy lakóépület és hét irodaház – hoznak létre. Valamint a környező területek infrastrukturális fejlesztése is megtörténik.

 

 

Galéria

Mi épül?Zenit by BayerBayer Construct Zrt.Bayer PropertyZuglóZugló Városközpontbokrétaünnepszerkezetépítésiroda

Hírlevél

Hirdetés