2024.04.19, Péntek
Harminc hektárral bővíti Hódmezővásárhely ipari parkját a Délút
A kép illusztráció. (kakasbela.hu)

Harminc hektárral bővíti Hódmezővásárhely ipari parkját a Délút

magyarepitok.hu

2018.02.23. 11:55 - Szabó Ákos

A Csongrád megyei város gazdasági központját több lépcsőben fogják fejleszteni az elkövetkező 3 évben összesen 8 milliárd forintból.

Hirdetés

Elindul a hódmezővásárhelyi ipari park hosszútávú fejlesztésének első szakasza: egy körülbelül egymilliárd forintos projektben mintegy 30 hektárral növelik a létesítmény területét - mondta el Hegedűs Zoltán alpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján.

Az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával megvalósuló beruházást a szintén Csongrád megyei központú Délút Építő és Bányászati Kft. kivitelezi. Az ipari parkot a következő három évben egy összesen 8 milliárd forint értékű fejlesztéssorozattal fogják tovább bővíteni - hangzott el az eseményen.

A januárban bejelentett beruházást a tervek szerint 2019 februárjában fejezik be. A projekttel összekapcsolódik a Hódmezővásárhely keleti elkerülő útjának a fejlesztése is, melynek munkaterületét a múlt héten adták át és szintén a Délút kivitelezésében valósul meg.

 

Hegedűs Zoltán alpolgármester - a képre kattintva galéria nyílik (magyarepitok.hu/Dernovics Tamás)

Ezt ipari útnak is lehet tekinteni, hiszen az ipari parkot köti össze a 47-es út északi csatlakozási pontjához, amivel megkönnyíti a komplexum megközelítését – mondta el a politikus.

 

Új lehetőségeket teremtenek a beruházóknak

A most induló bővítés során a Délút teljeskörű infrastrukturális hátteret épít ki, elvégzik a közművesítési és útépítési feladatokat is. Többek között

  • 1,3 kilométernyi 2x1 sávos utat építenek ki,
  • mintegy 3,3 kilométernyi elektromos kábelt helyeznek el,
  • kialakítják a terület vízellátását mintegy 7 kilométernyi csatorna elhelyezésével
  • és a szennyvízkapcsolatokat is összesen 3 kilométernyi csatorna kiépítésével.

Emellett a park már használatban levő területein is fejlesztik a közvilágítást és az internetelérést.

 

Az ipari park eddigi legnagyobb fejlesztése indul el

 

 

A következő projekt során további száz hektárral bővül majd az ipari park két ütemben, melyet a Nemzeti Ipari Park Üzemeltetési és Fejlesztési Zrt. (NIPÜF) szervezésében valósítanak meg - derült ki a sajtótájékoztatón. A nagyberuházás első, 50 hektáros fázisához az állami cég már meg is kapta a szükséges 2,6 milliárdos forrást. 

A rendezvényen a kivitelező Délutat Hegyesi István műszaki igazgató és Belovai Dániel projektvezető képviselte.

Galéria

Délút Építő és Bányászati Kft.Mi épül?útépítésHódmezővásárhelyipari parkközművek

Hírlevél

Hirdetés