2024.03.29, Péntek
Közel száz hektárral bővül Hódmezővásárhely ipari parkja
A kép illusztráció!

Közel száz hektárral bővül Hódmezővásárhely ipari parkja

MTI

2018.01.10. 14:03 - Antal Zsófia

2,6 milliárd forintos kormánytámogatásból, valamint a TOP forrásaiból fejlődik a 3500 embernek munkát adó létesítmény.

Hirdetés

A kormány 2,6 milliárd forinttal támogatja a hódmezővásárhelyi ipari park két lépcsőben megvalósuló, 96 hektáros bővítését - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán a helyszínen. A parkban működő vállalkozásoknak növekszik a megrendelés-állományuk, ezért több cég is új termelési egységet kíván létrehozni.

Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP), a város alpolgármestere arról beszélt, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból az önkormányzat új utakat épít az ipari parkban, közvilágítást és széles sávú internethálózatot alakít ki.

Hegedűs Zoltán és Lázár János a sajtótájékoztatón. (fotó: MTI)

Az ipari parkot támogató egyik legfontosabb fejlesztés a várost keletről elkerülő út építése. A 47-es út északi csomópontját az ipari parkkal összekötő út kivitelezése az idén elindul - közölte az alpolgármester. Az ipari parkban 117 vállalkozás működik, több mint 3500 embernek adva munkát. A cégek évente 1,1 milliárd forint helyi adót fizetnek be és támogatják ezzel a település működését - mondta a politikus.

Mi épül?Hódmezővásárhelyipari parkTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés