2024.04.19, Péntek
Nógrád megyében is elindult a kormányhivatalok energetikai felújítása
nmkh.hu

Nógrád megyében is elindult a kormányhivatalok energetikai felújítása

nmkh.hu

2016.10.02. 08:00 - Antal Zsófia

2018 tavaszáig bezárólag, összesen 1 milliárd forintból megújul Salgótarjánban a Megyeháza és a közlekedési felügyelet épülete is.

Hirdetés

Egymilliárd forint uniós forrásból történik energiahatékonysági felújítás a Nógrád Megyei Kormányhivatal két épületén – jelentette be dr. Szabó Sándor kormánymegbízott a Nógrád Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési Osztályán.

  • A salgótarjáni, Csokonai úti közlekedési felügyeletet a napokban kezdik el felújítani.
  • A Megyeházán jövő év tavaszától 2018 tavaszáig tartanak a munkálatok.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban megvalósuló felújítás egymilliárd forintos forrását a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A közlekedési felügyelet épületében már megtörtént a munkaterület átadása a kivitelező salgótarjáni Agrober Kft. részére. Itt nyílászárócsere, a fűtési és klimatizáló rendszerek cseréje, hőszigetelés és egyes falrészek cseréje következik.

A Megyeháza energetikai fejlesztése esetében a kivitelező kiválasztására lefolytatandó közbeszerzési eljárás előkészítése folyik – mondta el dr. Szabó Sándor. A nyertes feladata a külső, illetve helyenként a belső hőszigetelés, a tető vízzáró szigetelése, nyílászárók cseréje, fűtési és szellőztetési korszerűsítés lesz.

A két salgótarjáni épület a beruházások eredményeként nem csak energetikailag válik takarékossá, esztétikailag is megszépül. A fejlesztések további pozitív hozadéka lesz, hogy az ügyintézés környezetbarát, megújuló energiaforrást hasznosító középületekben történik majd, a dolgozók munkakörülményei javulnak, s olcsóbb lesz a hivatalok működtetése is. Dr. Szabó Sándor emellett megjegyezte: Balassagyarmaton is elindul 2017-ben a járási hivatal jelenleg több épületben elhelyezett kirendeltségeinek egy épületbe költöztetése.

Energetikaépítőipari cégekenergetikai beruházásKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)Nógrád megyeSalgótarján

Hírlevél

Hirdetés