2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Naperőmű épül Szeged mellett

Naperőmű épül Szeged mellett

mti, magyarepitok.hu

2017.02.16. 09:50 - Hegedűs Gergely

Közel egymilliárdos zöldmezős beruházással emel 2 megawattos erőművet a magyar energiaszolgáltató.

Hirdetés

Az Alteo csoport 800 millió forint értékű zöldmezős beruházásával 2 megawattos naperőmű épül a Szeged melletti Domaszék külterületén. Az energetikai szolgáltató társaság a beszámolója szerint a fejlesztéshez megvásárolta a Domaszék2MW Naperőmű Kft.-t az EOGEN Csoporttól.
 

A beruházás 25 éven át biztosítja a termelést

A domaszéki naperőmű négy, egyenként 495 kilowatt teljesítményű részerőműből áll majd. Az erőműrendszer kialakítása egyszeri beruházást igényel, ezt követően megbízható módon 25 éven át biztosítja a klímabarát energiatermelést, miközben karbantartási igénye minimális, működtetése pedig távfelügyelettel is megoldható.     

A 2 megawatt kapacitású naperőmű évi 2400-2600 megawattóra áramot termel majd, amelyet a fejlesztés megtérüléséig a Kötelező Átvételi Rendszer keretein belül értékesít a cég a Magyar Villamosenergiaipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (MAVIR) részére.     

Az Alteo csoport 2008 márciusában kezdte működését, 2015-ös árbevétele meghaladta a 10 milliárd, nettó eredménye pedig az 1 milliárd forintot. A közleményben ifj. Chikán Attila, a Wallis Asset Management többségi tulajdonában lévő Alteo vezérigazgatója kifejtette, a fejlesztéssel megújul a társaság erőművi portfóliója. „Az alternatív gázos egységek, valamint a víz- és szélerőművek mellett megjelenik a naperőművi energiatermelés.”

EnergetikanapenergiaDomaszék

Hírlevél

Hirdetés