2024.04.24, Szerda
Milliárdos beruházással folytatódik Ferencváros Oscar-díjas megújulása

Milliárdos beruházással folytatódik Ferencváros Oscar-díjas megújulása

magyarepitok.hu

2016.09.19. 14:44 - Hegedűs Gergely

Egy 116 éves épületből négyszintes, közel ötezer négyzetméteres modern lakóépület jön létre az Épkar, illetve a Szabados és Társa kivitelezésében, korhű megoldásokkal. A projekt újabb állomás a komfort nélküli lakásokat fokozatosan felszámoló programban, mely idén elnyerte az ingatlanfejlesztők Oscar-díját.

Hirdetés

Az ÉPKAR Zrt. és Szabados és Társa Kft. konzorciuma kivitelezheti a fővárosi IX. kerületben megújuló lakóház munkálatait. A Közbeszerzési Hatóság tájékoztatója szerint a nettó 999 millió forintos ferencvárosi beruházásban a Tűzoltó utca 33/A szám alatt fekvő épület rehabilitációját végzik el.

A lakó és ipari épületeket, közintézményeket egyaránt kivitelező Épkart 1981-ben alapították, a budapesti székhelyű cég legutolsó éves nettó árbevétele 8,3 milliárd forint volt. A Szabados és Társa Kft. 2003-ban alapított, szintén fővárosi cég, legutóbbi éves árbevétele nettó 687 millió forint az interneten elérhető adatok szerint.

 

Korhű függőfolyosó, lépcsők és erkélyek

A 116 évvel ezelőtt épült Tűzoltó utcai házban elbontják a belső udvart jelenleg kettéosztó belső épületszárnyat, ezután az épület teljes körű rekonstrukciót kap, melynek lépéseit a hirdetmény összesen 248 lépésben határozza meg a kivitelezők számára. A megmaradó épületrészeket a felújítás során egészen a teherhordó szerkezetekig visszabontják. Az épület mindezek mellett a tetőtér beépítésével, illetve egy emeletráépítéssel két új szintet is kap, így négyszintessé válik. Közel ötezer négyzetméteres lesz a falakkal együtt vett összterülete, negyven lakás lesz benne kialakítva.

A függőfolyosót, az erkélyeket, lépcsőket, valamint az újonnan kialakított teraszokat és korlátokat az eredeti korhű megjelenésnek megfelelően kell kialakítani a projektben. A megvalósításra legfeljebb 480 nap áll rendelkezésre.

 

Beköltözés váltotta fel az elvándorlást

Ahogy arról korábban is beszámoltunk Ferencvárosban átfogó városrész-rehabilitáció zajlik, melynek során komfort nélküli lakásokkal ellátott épületek kapnak komplex felújítást. A júniusban átadott Balázs Béla utcai projektben a Tűzoltó utcaihoz hasonlóan 40 új lakás jött létre 83 komfort nélküli lakás helyén, a belső udvari szárnyak elbontásával ott is közös belső udvar alakult ki.

A ferencvárosi tömbrehabilitációs program májusban elnyerte az ingatlanfejlesztési Oscar-díjként számon tartott FIABCI Prix d’Excellence díjat. A projektben májusig több mint 1200 lakás újult meg a kerületben, ahol a korábbi évek elvándorlását intenzív beköltözés váltotta fel.

Épkar Zrt.Iparági híreképítőipari cégeklakásfelújításSzabados és Társa Kft.

Hírlevél

Hirdetés