2024.05.30, Csütörtök
Először kapta magyar pályázat az ingatlanfejlesztés Oscar-díját

Először kapta magyar pályázat az ingatlanfejlesztés Oscar-díját

2016.05.28. 16:50 - Hegedűs Gergely

A több mint 1200 lakásfelújítást lebonyolító ferencvárosi tömbrehabilitációs program nyerte a FIABCI Prix d’Excellence-t.

Hirdetés

A 61 éve fennálló nemzetközi nívódíjat ingatlanfejlesztési Oscar-díjként emlegetik. Története során elsőként nyert magyar pályázat a Master Plan településfejlesztés kategóriában. A közel 25 éve indult ferencvárosi rehabilitáció értékelésénél a zsűri figyelembe vette, hogy optimálisan elégíti ki a társadalmi igényeket, továbbá kiemelte a fejlesztés minőségét és a működtetés színvonalát is.

Több mint 1200 teljes egészében felújított lakás, 76 ezer négyzetméternyi új vagy megújult zöldterület, számos megújult és más funkciót kapott régi épület – ez a ferencvárosi tömbrehabilitáció számokban.

A megvalósult fejlesztések eredményeként Budapest IX. kerületében több mint ezer család költözhetett modern otthonba. Csak az önkormányzat által kezdeményezett projektekre több százmilliárd forintot költöttek részben saját forrásból, részben pályázati pénzek felhasználásával. A hosszú távú projekt meghozta a magánbefektetők építési kedvét is, kezdete óta a kerületben 7 ezer új lakás épült.

Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere elmondta, hogy a komplex fejlesztés elindítása előtt az eredetileg sem túl magas presztízsű városrész már erősen leromlott állapotban volt. Azonban a városmegújítási akcióknak köszönhetően a 2000-es évek derekára sikerült megállítani az elvándorlást, sőt, egy azóta is tartó intenzív beköltözési folyamat figyelhető meg.

A FIABCI a legnagyobb és legátfogóbb nemzetközi ingatlanszakmai szövetség, amelynek világszerte 60 országban több mint 120 szakmai szervezetben van tagozata.

(orientpress.hu)

Iparági hírekingatlanfejlesztésnívódíjaklakásfelújítás

Hírlevél

Hirdetés