2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Félezer ágyas kórházat kivitelez Vietnamban a Magyar Építő
(illusztráció)

Félezer ágyas kórházat kivitelez Vietnamban a Magyar Építő

magyarepitok.hu, mti

2017.09.25. 19:07 - Hegedűs Gergely

Hazánk összesen négy kórházat épít és öt vízgazdálkodási projektet hajt végre a távol-keleti országban.

Hirdetés

Egy segélyhitelprogram keretében 500 ágyas onkológiai kórházat épít Magyarország Vietnamban. A programról szóló szerződést Szíjjártó Péter, külgazdasági miniszter írta alá a távol-keleti országban. A Can Tho városában felépülő intézmény 60 millió eurós (18,6 milliárd forintos) beruházásban jön létre, információink szerint a kivitelezést a Magyar Építő Zrt. végzi.

A tárcavezető vietnami beszámolójából kiderült, Magyarország és Vietnam között korábban már lebonyolítottak két sikeres kötött segélyhitelprogramot. Ezek egy víztisztítómű és egy tartományi népesség-nyilvántartási rendszer kivitelezését foglalták magukban.    


Összesen 136 milliárd forintnyi beruházás indul

A vietnami gazdaság bővülését, igényeit, valamint a nemzetközi szinten is versenyképes magyar iparágakat látva most az a döntés született, hogy egy minden eddiginél nagyobb és átfogóbb kötött segélyhitelprogramot indít Magyarország, immár 440 millió eurós (136,5 milliárd forintos) értékben.

Ebben eddig 11 vietnami projekt megvalósításáról állapodtak meg, köztük öt vízgazdálkodási és négy egészségügyi projektről.

Ezekben

  • egy víztisztítómű,
  • egy vízerőmű,
  • valamint városi csatorna- és vízhálózatok modernizálása, illetve építése történik;
  • továbbá felépül három általános kórház
  • és egy szülészeti-nőgyógyászati kórház.

A fennmaradó két beruházás közül az egyik egy radioaktív sugárzást mérő rendszer kiépítése, a másik pedig az elektronikus személyi igazolványok bevezetésére vonatkozó projekt lesz.

kórházfejlesztésMagyar Építő Zrt.Iparági hírek

Hírlevél

Hirdetés