2024.03.29, Péntek
Fényeslitkén épül meg az AlcoWorld vodka- és likőrgyára

Fényeslitkén épül meg az AlcoWorld vodka- és likőrgyára

magyarepitok.hu, hvg.hu

2016.07.22. 13:23 - Hegedűs Gergely

Az ipari parkban épülő szeszgyárhoz széles és normál nyomtávú vasúti összeköttetés is létesül egy állami beruházásban.

Hirdetés

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt ügynek minősítette az AlcoWorld Zrt. Fényeslitke melletti beruházását. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a projekt során a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei (Kisvárda mellett fekvő) településen vodka- és likőrgyár épül kapcsolódó építményekkel és a szükséges infrastrukturális fejlesztésekkel. Az ezekhez kötődő összes közigazgatási hatósági ügy kiemelt jelentőséggel bír a mostani kormányrendeletnek köszönhetően.

Szintén a csütörtöki közlöny tartalmazza azt a rendeletet, miszerint a Fényeslitke és Komoró közötti ipari parkban a tervezett szeszipari beruházáshoz szükséges terület értékesítését a kormány jóváhagyja. A rendelet ugyanakkor kitér arra is, hogy a beruházási területhez széles és normál nyomtávú vasúti összeköttetést létesítenek egy állami beruházás keretében.

A hvg.korábbi cikke szerint az AlcoWorld szeszesitalgyárat a CBA-Baldauf Kft., a Lázár-Holding Kft. és az Alfa Investment Kft. alapította 2015-ben. A lap értesülése szerint a többségi tulajdonos az Alfa Investment, a másik két cég részesedése 19,99-19,99 százalék.

 

Mi épül?üzemépítés

Hírlevél

Hirdetés