2024.03.29, Péntek
A ZÁÉV újította fel a 33 éves zalaegerszegi színház csarnokát
mapio.net

A ZÁÉV újította fel a 33 éves zalaegerszegi színház csarnokát

MTI

2016.08.10. 15:40 - Antal Zsófia

Jótékonysági rendezvényen gyűjtött adományokból újult meg a Hevesi Sándor Színház, melynek helyreállított előcsarnokai ősztől fogadják a nézőket.

Hirdetés

A végéhez közelednek a rekonstrukciós munkák a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. Szeptember 5-én az évadnyitón és az októberi premieren már felújított előterekben fogadják a nézőket - hangzott el szerdán az intézmény sajtóbejárásán.

A zalaegerszegi színház 1983-ban nyitotta meg kapuit, Az épületben évente több mint 300 előadást játszik a társulat, a nézők száma meghaladja a 70 ezret. Az elmúlt több mint harminc esztendőben jelentősebb felújításra most először került sor.

 

A földszint és az emelet is jótékony adományokból újult meg

Szabó József, a színház gazdasági igazgatója beszámolt róla, hogy a most zajló munkák során megújult a színház földszinti és emeleti előcsarnoka. A márványzat felcsiszolását és rendbetételét a zalaegerszegi Reneszánsz Kft. végezte, az emeleti részt pedig a ZÁÉV Építőipari Zrt. újította fel.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a rekonstrukciós munkákat közösségi összefogásból, az AquaCityben tartott jótékonysági nap bevételéből finanszírozták. Az adományokból összegyűjtött 12 millió forintot az önkormányzat további 10 millió forinttal egészítette ki, így a színház épületének felújításán kívül a Megyei Kórház Genetikai Laboratóriumának eszközbeszerzését is támogatni tudták.

 

Bőven van még teendő

Vigh László fideszes országgyűlési képviselő szerint ugyanakkor szükség lenne a színházépület komplex felújítására, amely a nyílászárók cseréjét, az épületenergetika megújítását, valamint a világítás- és a hangtechnika korszerűsítését és harminchat színészlakás teljes felújítását tartalmazná. A költségek az előzetes számítások szerint meghaladják az 1,2 milliárd forintot.

A következő jótékonysági napot vasárnap rendezik meg az AquaCity Vízicsúszda és Élményparkban, a bevétellel a Gasparich úti Idősek Otthona felvonójának felújítását támogatják.

ZÁÉV Építőipari Zrt.Mi épül?építőipari cégeképületfelújításZalaegerszeg

Hírlevél

Hirdetés