2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Megújul a 120 éves épületben található Centrál Színház előcsarnoka
socfest.hu, centralszinhaz.hu

Megújul a 120 éves épületben található Centrál Színház előcsarnoka

centralszinhaz.hu

2016.08.15. 16:22 - Antal Zsófia

A Centrál Brandet hangsúlyozza az őszre Benson Marcell tervei nyomán piros-fekete színekben megújuló budapesti színházi előcsarnok.

Hirdetés

1898-ban épült az a hatodik kerületi Révay utcai bérház, amelynek földszinti traktusában a Centrál található, és ahol építése óta mindig színház volt. A mostani színházi előcsarnokban viszont eredetileg kerékpár- és sportcsarnok nyílt ugyanabban az évben, később vált a színház részévé. A Centrál Színház egyébként 2008 óta működik az épületben, mely előtte több mint 50 évig a Vidám Színpadnak adott otthont.

A budapesti SEC-COM-LINE Kft. Benson Marcell építész tervei alapján újítja fel idén az előcsarnokot, közel 100 millió forintból. A tervezési munkát Benson 2012-ben a Centrál Színház és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szervezésében megrendezett belsőépítészeti pályázaton nyerte.

A szeptember végi My Fair Lady bemutatón már egy korszerű közösségi tér várja a nézőket. Szétverik a középen terjeszkedő lépcsőházat, lebontják a szükségtelenné vált válaszfalakat, álmennyezetet és a régi burkolatokat, levegős, nyitott tér jön létre. Piros és fekete színek dominálnak majd benne, mellyel elsősorban a Centrál Brand további erősítését szeretnék elérni. A fekete elemeknél sok fém felületet építenek be, amelyekkel Broadway hangulatot kívánnak teremteni. A belsőben kő, edzett üveg és textil burkolatok is megjelennek majd, amitől igazán elegánssá válik az előtér.

Mi épül?építőipari cégekszínházfelújítás

Hírlevél

Hirdetés