2024.04.19, Péntek
Megduplázta kapacitását Salgótarján autóipari cége
mti

Megduplázta kapacitását Salgótarján autóipari cége

mti

2016.09.14. 18:25 - Hegedűs Gergely

Az ablaktörlőket, szervo-motorokat és kürtöket gyártó Mitsuba 8600 méteres új üzemrészt épített.

Hirdetés

Bővíti gyártó és tároló kapacitásait az autóelektronikai berendezéseket gyártó japán Mitsuba cég Salgótarjánban, ennek keretében új üzemrészt adták át szerdán. A teljes beruházás 2017 végére készül el 4,3 milliárd forintból, és 150 új munkahelyet teremt 430-ra emelve a magyar leányvállalat alkalmazottjainak számát. A magyar kormány 850 millió forint támogatást nyújt a projekthez.

Hino Noboru, a Mitsuba-csoport elnök-vezérigazgatója elmondta, az új, 8600 négyzetméteres üzemrész által a raktározási és gyártókapacitás kétszeresére nőtt, a létrehozását a megrendelések emelkedése indokolta.

 

Több mint 90 százalékban exportra termelnek

A Mitsuba 2001-ben zöldmezős beruházásként hozta létre salgótarjáni gyárát. A magyarországi leányvállalat alapvetően az európai piacra gyárt ablaktörlő és mosó berendezéseket, valamint kényelmi berendezéseket, így elektromos ablakemelőt, kormány szervo-motorokat, elektromos kürtöket. Az export aránya meghaladja a 90 százalékot.

A cég partnerei között van a Magyar Suzuki és az Audi győri gyára is, beszállítói között jelentős arányt képviselnek a magyar cégek. A társaság Salgótarján meghatározó munkáltatója.

Mi épül?üzemépítésSalgótarján

Hírlevél

Hirdetés