2024.04.19, Péntek
Jégcsarnokot kap Ajka, bővülhet a hokiklub
icehockey.hu

Jégcsarnokot kap Ajka, bővülhet a hokiklub

MTI, ajkaiszo.hu

2016.10.11. 11:31 - Antal Zsófia

Januárban kezdődik a TAO-támogatás révén létrejövő 5100 négyzetméteres jégcsarnok építése Ajkán, ami a régió több ezer lakosának biztosít majd sportolási lehetőséget.

Hirdetés

A tömeg- és versenysport helyszíne lehet a jövő októberre megvalósuló ajkai jégcsarnok, amely a régió legnagyobb pályájaként a jeges sportok fogadásán túl a nyári időszakban alkalmas lesz a kulturális rendezvények lebonyolítására is - közölte Schwartz Béla, Ajka polgármestere hétfőn.

Az 5100 négyzetméteres jégcsarnok, amelyben 1800 négyzetméteres jégfelület kap helyet, 500 főre bővíthető lelátóval rendelkezik majd. A jégcsarnok 940 millió forintból valósul meg, amiből 658 millió forintot a TAO-program által több helyi cég (a Poppe+ Potthoff Hungária Kft, a Le Belier Magyarország Zrt. illetve a Bourns Kft.) biztosít a kivitelezéshez, míg az önkormányzat 282 millió forint önrésszel száll be a beruházásba. Az építkezés 2017 januárjában indul.

Pákai Gergő, a 2015 januárjában alakult Ajkai Óriások Jégkorong Klubot üzemeltető Ajka Sport 2005 Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy idén már három korosztály játszik az Óriásoknál. A jégcsarnok megépítésének célja, hogy minden évben egy korosztállyal bővüljön a klub, s 2020-ban már felnőttek is játsszanak a csapatban. Ehhez szabvány méretű jégpályára van szükség.

Mi épül?TAOsportberuházásokAjka

Hírlevél

Hirdetés