2020.10.25, Vasárnap
Több mint kétszer annyi pénzből épül meg a székesfehérvári campus
mapio.net

Több mint kétszer annyi pénzből épül meg a székesfehérvári campus

MTI

2016.08.31. 11:08 - Antal Zsófia

A kormány csaknem 16 milliárd forintot szán a művészeti- és sportoktatást is támogató középiskolai campus kiépítésére, amely négy intézmény diákjait szolgálja majd ki.

Hirdetés

A székesfehérvári középiskolai campus kialakítására összesen 15,9 milliárd forintos támogatást kap a város, miután a kormány arról döntött, hogy a következő három évben a központi költségvetésből újabb 8,4 milliárd forintot biztosít erre a célra - közölte az önkormányzat kommunikációs központja kedden.

A közleményben Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett rá, hogy erre a célra már korábban nevesítettek 7,5 milliárd forintot a központi költségvetésben, ezt a támogatást egészítette ki a kormány júliusi határozata. A 8,4 milliárd forintot 2017 és 2019 között biztosítja a kormány a központi költségvetésből.

Tavaly május 26-án Orbán Viktor miniszterelnök a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Székesfehérvár polgármesterével, Cser-Palkovics Andrással. Ekkor jelentette be a kormányfő, hogy a város üresen álló ingatlanjainak valamelyikén modern középiskolai oktatási központot valósítanak meg. Az új középiskolai campus megfelelő infrastruktúrát biztosít majd a természettudományos tárgyak oktatásához, az idegen nyelvi és a művészeti képzésekhez, valamint a sportoláshoz.

iskolaépítésModern városok programMi épül?Székesfehérvárúj iskolaépület

Hirdetés

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés