2024.04.23, Kedd
Új szálloda épül Budapest szívében
trademagazin.hu

Új szálloda épül Budapest szívében

trademagazin.hu

2016.11.24. 15:12 - Hegedűs Gergely

A Központi Vásárcsarnok mögött hétemeletes szálloda jön létre 184 szobával és a vásárcsarnok vendégei által is használható mélygarázzsal.

Hirdetés

A pesti Központi Vásárcsarnok mögötti Csarnok tér üres területén, a IX. kerület központjában kezdte el építeni új szállodáját a Meininger szállodalánc. A trademagazin.hu azt írja, a fiatal utazókra specializálódott szállodalánc első szállodáját alakítja ki Magyarországon, eddigi egységei az Egyesült Királyságban, Németországban, Belgiumban, Hollandiában és Ausztriában épültek ki.

A zöldmezős beruházásban épülő létesítmény 184 szobával és 700 ággyal jön létre hét emeleten 7500 négyzetméteren. A szálloda előreláthatóan 2018 második negyedévében nyílik majd meg.

A közösségi területek a földszinten és egy közbenső szinten helyezkednek el, kisebb konferenciák rendezésére is lehetőséget adnak. Bár és étterem is épül az új szállodában, nem csak a szállóvendégek kényelmét szolgálva. A létesítmény alatt nagy négy emeletes mélygarázs épül, a 140 helyet a szállóvendégek mellett a vásárcsarnok vendégei is igénybe vehetik.

Az épület tervezése annak a Vadász és Társai Építőművész Kft. nevéhez fűződik, akik a Morgan Stanley hazai központját, a Margit Ház irodaházat vagy a Nissan magyarországi központját is megálmodták. A koncepciót az Ybl-díjas Vadász Bence és Miklós Zoltán építészek jegyzik.

Mi épül?szállodaberuházás

Hírlevél

Hirdetés