2024.04.19, Péntek
Innovációs épületekkel bővül a győri egyetem

Innovációs épületekkel bővül a győri egyetem

magyarepitok.hu

2016.12.05. 16:01 - Hegedűs Gergely

Három új épület jön létre az egyetem területén, a fejlesztés a járműipari innovációs programoknak létesít hátteret.

Hirdetés

Kiírták a közbeszerezést a győri Széchenyi István Egyetem Felsőoktatási Ipari Együttműködések Központjának (FIEK) felépítésére. A kormány 2014-ben határozott arról, hogy a GINOP forrásaiból megépül a FIEK. Az akkori határozat szerint a központ az épületeknek otthont adó egyetem, az Audi Hungaria Motor Kft. és Győr önkormányzata közötti együttműködés alapján jön létre. A fejlesztés a járműipari innovációs programoknak létesít hátteret.

A TED-en közzétett felhívásban az áll, a kivitelező feladata a területen lévő épületek elbontása, az új épületeket szolgáló infrastruktúra létrehozása, valamint az alábbi innovációs épületek felépítése:

  • Menedzsment Campus Épület,
  • Csomagolás Vizsgáló Labor,
  • Fékpad Épület.

A Menedzsment Campus Épület irodai, oktatás-kutatási és vendéglátási céllal épül négy szinten 2500 négyzetméteres hasznos alapterületen. A kétszintes Csomagolás Vizsgáló Labor 759 négyzetméteres lesz irodai, kutatási és üzemi funkcióval. A háromszintes Fékpad Épület szintén irodai, kutatási és üzemi szerepet tölt be 1400 négyzetméteren.

Az Innovációs Épületek kiszolgálásához a meglévő úthálózat átalakítása is feladatként szerepel a közbeszerzésben, valamint egy elektromos töltőállomás kialakítása.

GyőriskolaépítésMi épül?GINOPinnovációkutatás-fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés