2024.04.20, Szombat
Kispesten új parkolót, fölötte sportpályát építenek
(fotó: epiteszforum.hu)

Kispesten új parkolót, fölötte sportpályát építenek

mti

2017.03.01. 15:31 - Hegedűs Gergely

A 350 millió forintos beruházás hatékonyan hasznosítja a Kossuth tér területét, ahol fásított terasz és gördeszkás pálya is létre jön.

Hirdetés

Budapesten elkezdődik a kispesti Kossuth tér rehabilitációja, melyben a piac mögötti területen a jelenlegi murvás parkoló helyén egy új parkoló jön létre. A parkoló egyszerre több funkciót lát majd el: a tér szintjénél magasabban sportpálya épül, alatta fedett parkolóállásokkal.

A téren kültéri sporteszközcsoport és streetballpalánkok is helyet kapnak. A sportpálya mellé pingpongasztal, kültéri csocsóasztal és utcabútorok kerülnek. A sportlétesítmény éjszaka zárva tart majd.


Nyár közepére végeznek a munkákkal

A XIX. kerületi önkormányzat a fővárosi önkormányzat által meghirdetett Tér Köz városrehabilitációs felhíváson nyert pályázati forrást a beruházásra. A projekthez a fővárosi önkormányzat 246 millió forinttal járul hozzá, a XIX. kerületi önkormányzat 64 millió forint kötelező önerőt és 50 millió forint további vállalást biztosít. A beruházás várhatóan július 31-ig fejeződik be.

A kispesti önkormányzat azt is közölte az MTI-vel, hogy a Kossuth téri szakközépiskola előtt egy térplasztikaként megjelenő nagyméretű fásított teraszt alakítanak ki. A kockaplasztikát triálkerékpárosok és gördeszkások is tudják használni.

Mi épül?parkolókközterek

Hírlevél

Hirdetés