2024.04.19, Péntek
Pápa romos területeiből fejleszt pihenőparkot és sportpályákat
(fotó: google maps)

Pápa romos területeiből fejleszt pihenőparkot és sportpályákat

veol.hu

2017.06.16. 11:35 - Hegedűs Gergely

Többek közt atlétikai, tenisz-, streetball- és tekepálya, fitneszpark és záportározó is épül az újjáéledő városrészen.

Hirdetés

Barnamezős beruházással újul meg Pápa egyik elhanyagolt városrésze. A mintegy 1,76 milliárd forintos projektben a Téglagyár út környékét teszik rendbe: a romosodó ipari és mezőgazdasági létesítmények helyén sport- és rekreációs célra szánt létesítmények épülnek.

A hét hektárt érintő rendezési tervekről szóló sajtótájékoztatón Áldozó Tamás polgármester elmondta, a pályázatnak két fő beavatkozási pontja lesz. A Schwenczel-rétet átalakítják pihenőparkká, továbbá megépítenek egy záportározót, amely a látványtófunkció mellett összegyűjti a Terv utcának és környékének csapadékvizét.

A projekt másik része a Téglagyári út és a Várkertfürdő közötti területre irányul. Itt

  • új atlétika- és tekepályát,
  • szabadtéri fitneszparkot,
  • kutyafuttatót,
  • záportározót,
  • illetve skateparkot és sportparkot alakítanak ki többek közt tenisz-, streetballpályával.


Egymással összehangolt fejlesztésekkel próbál haladni a város

Utóbbi terület rendbe tétele amiatt is fontos a politikus szerint, mert a szomszédságában nagy presztízsű területek vannak, mint a Várkertfürdő vagy a kemping. Ezzel a beavatkozással az említett területek is felértékelődnek.

A tájékoztatón kiderült, a beruházás a TOP kilencedik sikeres pápai pályázata, ezzel a hatmilliárd forintot is meghaladta a városnak megítélt forrás. A polgármester kiemelte, a nyertes TOP-os fejlesztések szorosan kapcsolódnak: a Várkert és az Erzsébet-liget megújítása, a Várkert út és a Téglagyári út kereszteződésébe tervezett körforgalom összhangban van a most bejelentett projekttel.

A sajtótájékoztatón szóba került, hogy az önkormányzat tervei között szerepel a jelenleg magántulajdonban lévő egykori Pápai Vasas-sporttelep megvásárlása és fejlesztése, átalakítása is.

Az új tekecsarnokkal kapcsolatban Áldozó Tamás emlékeztetett, a városban emblematikus sportágnak számít a teke. A Pápai Vasas korábban Európa-kupát is nyert, illetve ezüstérmes is volt a sorozatban. „Bízom benne, hogy ezzel új lehetőségek nyílnak meg Pápán a teke előtt. Egyúttal tisztelgünk azoknak a sportembereknek, akik az elmúlt időszakban más városokba átjárva tartották életben a sportágat” - jegyezte meg a polgármester.

Mi épül?sportberuházásokPápa

Hírlevél

Hirdetés