2024.04.24, Szerda
Uszodával bővült Csurgó sport- és szabadidőcentruma
csurgo.hu

Uszodával bővült Csurgó sport- és szabadidőcentruma

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.06.19. 11:19 - Antal Zsófia

A Sótonyi László Sportcsarnokhoz közvetlenül kapcsolódó fejlesztést a Zselic Konstrukt és a Szabadics Közmű- és Mélyépítő kivitelezték.

Hirdetés

Pénteken adták át Csurgó új, csaknem 1,5 milliárd forintos állami forrásból felépült uszodáját - tudatta a somogyi város önkormányzata. A körülbelül 1600 négyzetméteres komplexumban a Zselic Konstrukt Kft. és a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. kivitelezésében megépült:

  • egy hatsávos, 25 méteres, feszített víztükrű versenymedence,
  • a versenymedence sportcsarnokhoz közeli oldalán kétszáz fős lelátó,
  • egy 12,5-szer 6,6 méteres tanmedence,
  • a szülők számára váróterem, rálátással a tanmedence térre,
  • 30 fős szaunarészleg finn- és infraszaunákkal, gőzfürdővel, aromakabinnal, sószobával, jaccuzzival, merülő medencével, kneipp kaviccsal,
  • két kültéri, összesen 140 négyzetméteres melegvizes medence.

A tavaly indult beruházás része annak a 2014-ben megkezdett turisztikai fejlesztésnek, amely során megvalósult a Festetics-park teljes rekonstrukciója és megújult a Sótonyi László Sportcsarnok. A kivitelezésre a sportcsarnok folyamatos üzemvitele mellett került sor.

Az önkormányzat hangsúlyozta: ezek Csurgó történetének legnagyobb beruházásai, és a fejlesztések tovább folytatódnak. A megújult Sótonyi László Sportcsarnokkal, a Városi Uszodával és a későbbiekben felépülő élményfürdővel, illetve négycsillagos szállodával együtt egy komplex épületegyüttes szolgálja majd a Csurgóra érkezők kikapcsolódását.

Szabadics Zrt.Mi épül?építőipari cégeksportberuházásokturizmususzodaépítésCsurgó

Hírlevél

Hirdetés