2024.04.19, Péntek
Átadták a tetemes csurgói sportberuházás egy részét
csurgo.hu

Átadták a tetemes csurgói sportberuházás egy részét

MTI

2016.08.27. 10:18 - Antal Zsófia

A kézilabdacsarnok már elkészült abból a sport- és szabadidőcentrumból, mely 3,3 milliárd forintból épül a Somogy megyei településen.

Hirdetés

Pénteken átadták a megújult a sportcsarnokot Csurgón. A létesítményt a helyi kézilabda alapjait lerakó pedagógusról, idősebb Sótonyi Lászlóról nevezték el.

A Sótonyi László sportcsarnok a Szabau Invest Építőipari és Ingatlanforgalmi Kft. és a UNIFORM Építőipari és Szolgáltató Kft. kivitelezésében új előteret és lelátót kapott. Az épületben immár korszerű eredményjelző és modern szellőzőrendszer üzemel, a sportolók és a közönség kényelmét büfé, ruhatár és számos újonnan beszerzett bútor szolgálja.

Szászfalvi László, a térség kereszténydemokrata parlamenti képviselője szerint a fejlesztéssel a csurgói fiatalok olyan nemzetközi szintű létesítményben sportolhatnak, amelynek köszönhetően jó eséllyel akár világversenyekre is kijuthatnak.

A megújult sportcsarnokot az idősebb Sótonyi László emlékére szervezett kézilabdatornával avatják fel.

 

2017-ben készül el a teljes komplexum

Ez a fejlesztés a jövő évre elkészülő sport- és szabadidőcentrum része. A teljes beruházás magában foglalja majd a csarnok melletti park rekonstrukcióját, egy új uszoda építését és a közelben talált termálvíz hasznosítását is. Mindez 3,3 milliárd forint kormányzati forrásból valósul meg.

A sportkomplexum magas- és mélyépítési munkáit, valamint az uszoda építését a Zselic Konstrukt Kft. és a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. végzi. A kútfúrási feladatokra kiírt közbeszerzést az AQUAPLUS Kútfúró, Építő és Termál-energetikai Kft. nyerte el.

Mi épül?építőipari cégeksportberuházásoksportcsarnokuszodaépítésCsurgó

Hírlevél

Hirdetés