2024.06.24, Hétfő
Turisztikai céllal hasznosította régi épületeit Csurgó

Turisztikai céllal hasznosította régi épületeit Csurgó

mti, hellodelsomogy.hu

2016.05.06. 09:13 - Hegedűs Gergely

A Somogy megyei település 600 millió forintos beruházással újította meg óvárosát, elhagyott épületekből született többek közt zarándokszállás, konferencia- és kiállító- és bemutatótér. Egymilliárdos projektben uszoda is épül a kisvárosban.

Hirdetés

Csurgó mintegy 600 millió forintot költött óvárosának turisztikai fejlesztésére. Az elmúlt nyolc hónapban megvalósult beruházások döntő részben európai uniós és hazai pályázati forrásból valósultak meg.

A projekt keretében a Szentlélek-templom környéke térburkolatot kapott, lépcsők, járdák épültek, utcabútorokat raktak ki és szobrokat helyeztek át. Több volt termelőszövetkezeti épület felújításával 21 ágyas zarándokszállást, konferencia- és kiállítóteret, kézműves foglalkozások, régi mesterségek bemutatására alkalmas helyszíneket alakítottak ki.

A fejlesztésben lebontották a volt sajtüzem épületét, ennek területén tízállomásos interaktív tanösvény eleveníti fel Magyarország történelmének főbb eseményeit. Ugyanott szoborpark, reneszánsz labirintus és kert fogadja a látogatókat. A megújult Festetics-istállóba lovagi tornákat, középkori színjátszó és zenei előadásokat terveznek.

Csurgó a beruházásoktól és az ezekre alapozó programoktól az idegenforgalomi, valamint a befektetői érdeklődés élénkülését, a munkahelyek számának növekedését és a város lakosságának megtartását reméli.

A Somogy megyei kisvárosban egy másik jelentős fejlesztés is elindult, egymilliárdos beruházással új városi uszoda épül a település sportcsarnoka mellett. A hatsávos, huszonöt méteres versenymedence mellett tanmedencével is rendelkező uszoda várhatóan októberre fog elkészülni.

Mi épül?turizmusCsurgó

Hírlevél

Hirdetés