2024.04.19, Péntek
Teljes körű felújítást kap a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium
Látványtervek: LATEREX Építő Zrt.

Teljes körű felújítást kap a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium

MTI, magyarepitok.hu

2021.11.21. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

Átadják a munkaterületet a felújítást végző Laterex Építő Zrt.-nek.

Hirdetés

Megkezdődött a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) felújítása, a munka várhatóan 2023 októberére fejeződik be – derült ki a helyszíni sajtótájékoztatón. Idén áprilisban jelent meg a közbeszerzési kiírás, amelynek augusztusban kihirdették az eredményét is, most pedig átadják a munkaterületet a felújítást végző LATEREX Építő zrt.-nek.

A beruházásnak köszönhetően modern kor igényeinek megfelelő iskolával gazdagodik a kerület, ezzel lehetővé téve a tanulók minőségi oktatását.

Az eseményen elhangzott: a nettó 16 milliárd forintos fejlesztés célja európai szintű oktatási intézmény és kulturális központ létrehozása.

 

Egy múzeumot és egy levéltárat is kialakítanak

A projekt részeként:

  • kívül-belül megújítják a meglévő épületeket,
  • új épületszárnyat alakítanak ki,
  • sportolási lehetőségeket biztosítanak,
  • parkolót építenek,
  • liftekkel biztosítják az akadálymentes közlekedést,
  • valamint új kápolnát és imatermet is építenek.

Mindezek mellett az iskolában nagy hangsúlyt fordítanak az intézmény egykori tanára, Vermes Miklós szellemiségének megőrzésére, ennek jegyében könyvtárat, múzeumot és levéltárat létesítenek majd az épületben.

Az új tornateremi szárny tetőfelületét zöldtetőként alakítják ki. A leendő fedett parkoló a focipálya felől zöld domb homlokzatot kap, amely belesimul a zöldfelületbe.

A teljes körű felújítás miatt az iskolának át kellett költöznie az egykori Fodor József Egészségügyi Szakképző iskola és Gimnázium épületébe, amelyet 800 millió forintból újítottak fel, hogy beköltözhessen a JÁG.

A projektindító munkaterület-átadási jegyzőkönyvet Medvigy Mihály, a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. vezérigazgatója és Sztankov Attila, a Laterex Épító Zrt. elnök-vezérigazgatója írta alá.

Galéria

Mi épül?LATEREX Építő Zrt.Csepeliskolafelújítás

Hírlevél

Hirdetés