2024.03.29, Péntek
Gyorsabban haladhatnak Hűvösvölgy felé a villamosok
bkk.hu

Gyorsabban haladhatnak Hűvösvölgy felé a villamosok

MTI

2017.08.29. 09:59 - Antal Zsófia

Négy megállónál is teljes pályafelépítmény csere zajlott le a főváros egyik legfontosabb villamosvonalán, valamint rekonstruálták a több mint száz éves támfalat az Ördög-árok mentén.

Hirdetés

Befejeződött a hűvösvölgyi villamosvonal felújítása, három hónap után ismét eredeti menetrend szerint közlekednek a szakaszon a járművek - közölte a budapesti Főpolgármesteri Hivatal és a BKV hétfőn.

A három hónapos vágányzár alatt az Ötvös János utca és a Nyéki út között, a Vadaskerti utca és az Alsó Völgy utca között a teljes pályafelépítményt kicserélték, felújítottak több útátjárót, sín- és kapcsolórendszereket, keresztezéseket cseréltek ki. A beavatkozásoknak köszönhetően több sebességkorlátozást is feloldottak a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között.

Az Ördög-árkot a villamospályától elválasztó 115 éves, nagymértékben leromlott állapotú támfalakon is elvégezték a szükséges rekonstrukciót. A fás szárú növények gyökérzete a támfal elemeit lazította, a vizsgálat azonnali közbeavatkozás szükségességét állapította meg. Mivel a BKV-nak nem volt meg erre a fedezete, a közgyűlés döntése alapján a felújítást a főváros finanszírozta és a BKV volt a kivitelező.

közlekedésfejlesztésMi épül?II. kerületBKK

Hírlevél

Hirdetés