2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

A Merkbaunak köszönhetően új épületben indult a tanév Baján
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

A Merkbaunak köszönhetően új épületben indult a tanév Baján

magyarepitok.hu

2017.09.01. 13:29 - Antal Zsófia

A helyi német nemzetiségi iskola számára kivitelezett háromszintes épületbe a teljes felső tagozat beköltözhetett.

Hirdetés

A Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja (MNÁMK) számára 8 tantermes, korszerű iskolai szárnyat épített a Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft. A felső tagozat számára készült új épület a korábban már meglévő általános iskolához kapcsolódik, és zárt összekötő folyosón át is megközelíthető.

Az 1124 négyzetméteres iskola a tantermek mellett 2 csoportszobát, tanári szobát és konyhát tartalmaz, valamint az ezeket kiszolgáló helyiségeket és közösségi tereket. A kivitelezés nettó 379.404.550 forintos szerződés keretén belül történt, s az épület ünnepélyes átadására a szeptember elsejei évnyitóval egybekötve került sor.

A képre kattintva galéria nyílik!

Csontos Attila, az iskolát működtető alapítvány elnöke köszönetet mondott a Merkbau Kft.-nek az elvégzett kivitelezésért, kiemelve Knáb János ügyvezető igazgató, Laki Berta létesítményfelelős és Kocsis Imre műszaki ellenőr együttműködését és áldozatos munkáját. Elmondta, hogy az épületet a szegedi Novák Építésziroda tervezte, melynek eredményeképpen harmonikusan beleillik a környezetbe. Hozzátette: bár a tanulók mindennapi férőhelygondjai az új épülettel megoldódtak, a jövőben tornacsarnokot is szeretnének építeni, valamint a kollégiumi férőhelyek bővítésére is szükség lenne.

Galéria

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Mi épül?Bajaúj iskolaépület

Hírlevél

Hirdetés