2024.03.29, Péntek
Elkezdődik az új ajkai jégcsarnok építése
ajkaiszo.hu

Elkezdődik az új ajkai jégcsarnok építése

magyarepitok.hu, ajkaiszo.hu

2017.09.01. 11:55 - Szabó Ákos

Az 1,42 milliárd forintos beruházás keretében egy 4000 négyzetméteres, közel 9 méter magas épületet alakítanak ki.

Hirdetés

A helyi AVÉP Építőipari Kft. kivitelezésében épül fel az új ajkai jégcsarnok, a tavaly óta tervezett 1,42 milliárd forintos projekten hétfőn kezdődhet meg a munka. Az új sportközpontot részben TAO-támogatásból, részben a Magyar Jégkorong Szövetség finanszírozásával, illetve önkormányzati forrásokból építik fel.

Az új csarnok a régi Bányász Sporttelepen épül meg, nettó alapterülete 4024 négyzetméter lesz, befoglaló mérete 46 x 69 méter, a létesítmény 8,6 méter magas lesz. A munkálatok várhatóan a 2018/2019-es sportévad nyitására már véget érnek, a hokisok használatba vehetik az új pályát. A létesítmény tervezett befogadó képessége 1500 fő lesz.

A földszinten 8 szociális blokkot alakítanak ki a sportolóknak, emellett a főbejárat közelében egy 150 fős öltöző is lesz, korcsolya kölcsönzési lehetőséggel. Itt építik meg a portát, a pénztárt, egy mobil ruhatárat és a büfét is. A sportközpont lelátóján 328-an foglalhatnak majd helyet.

 

Hamarosan felnőtt csapata is lehet az Ajkai Óriásoknak

Ajkai Óriások a Magyar Jégkorong Napján (ajkaiszo.hu)

A jégcsarnok a 2015-ben alapított Ajkai Óriások Jégkorong Klub központja lesz, az egyesületnek egyelőre ifjúsági csapatai vannak és egy sátorral fedett jégpályán játszanak. Az új építkezéssel azt érhetik el, hogy minden évben egy korosztállyal bővüljön a klub, és 2020-ban már felnőttek is játsszanak a csapatban. Ehhez van szükség a szabvány méretű jégpályára.

Mi épül?sportcsarnokAjkaAVÉP Építőipari Kft.

Hírlevél

Hirdetés