2024.03.29, Péntek
Hétmilliárdból épül új szakrendelő a fővárosi II. kerületben
telefonkonyv.hu (illusztráció)

Hétmilliárdból épül új szakrendelő a fővárosi II. kerületben

magyarepitok.hu, mti

2017.10.16. 15:58 - Szabó Ákos

A kerület történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődhet meg hamarosan, miután egy 7500 négyzetméteres integrált egészségügyi intézmény kialakításáról döntöttek.

Hirdetés

Új szakrendelő épül a fővárosi II. kerületben, a Frankel Leó utca 80-82. szám alatt. A zöldmezős beruházásban készülő 7500 négyzetméteres intézmény felépítéséhez szükséges 6,8 milliárd forintot az Egészséges Budapest Programon keresztül biztosítják, az építési telket az önkormányzat adta. A kerület történetében az eddig legnagyobb egészségügyi beruházást jelentő építkezés előkészítése várhatóan idén megkezdődik, a munkálatok pedig a tervek szerint 2018 és 2020 között zajlanak le – derült ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Láng Zsolt parlamenti képviselő hétfői sajtótájékoztatóján.

 

Együtt lesz elérhető az eddig hat helyre szétszórt ellátás

Az integrált tömbben a II. kerület által jelenleg hat különböző helyen üzemeltett szakorvosi rendelők egy épületbe kerülnek, ahol 28 területen lesz elérhető a szakellátás. Emellett a városrész összes gondozója és diagnosztikai laborja is ideköltözik. Az intézet közösségi közlekedéssel is jól megközelíthető helyen épül, de 144 zárt parkolóhelyet is kialakítanak majd a dolgozók, illetve a betegek számára.

Az utóbbi napokban több nagyobb támogatást is bejelentettek az összesen 700 milliárdos Egészséges Budapest Program keretében. Az integrált dél-pesti szuperkórház 188 milliárd forintból fog megújulni, Kőbányán pedig szintén új szakrendelőt építenek 7 milliárd forintból, szintén a beruházássorozat részeként.

 

Mi épül?egészségügyi fejlesztésBudapest

Hírlevél

Hirdetés