2024.03.29, Péntek
Így újul meg a pécsi piac
(képek: pecsma.hu)

Így újul meg a pécsi piac

magyarepitok.hu

2017.10.24. 09:31 - Hegedűs Gergely

Két új épületet, bicikliutat kap, a környezetét is fejlesztik az uránvárosi piacnak, mely nyáron szellőztethető, télen zárható lesz.

Hirdetés

A TED-en megjelent a pécsi uránvárosi piac felújítására vonatkozó ajánlati felhívás. A Hajnóczy úton fekvő piacot a TOP pályázati keretei között, illetve saját forrásból építi át a pécsi önkormányzat.

A munkálatok első két ütemében a területen levő pavilonokat bontják el. Ezután két új épületet emelnek a megújuló piacon, összesen 790 négyzetméteren, a kiírás szerint négy hónap alatt. A következő fázisban a terület helyreállítása és burkolása következik, majd a meglévő csarnok felújítása (utóbbit 100 napon belül kell elvégezni).


Az egyetemvárosból biciklivel is elérhetővé válik a piac

A felújítást a piac környékének fejlesztése és környezetrendezése zárja. Ezekben a munkálatokban megújulnak a zöldfelületek, felújítanak egy szökőkutat, 5500 négyzetméteren aszfalt, 4300 négyzetméteren térkőburkolat épül, megújul a Hajnóczy út felülete. A projekthez 1 kilométernyi kerékpárútépítés is kapcsolódik, az új út a korábban ismertetett tervek szerint keleti végén összeér az egyetemvárosi kerékpárúttal.

Egy korábbi közleményből az is kiderült, a csarnok továbbra is fűtetlen lesz, viszont mozgatható elemeket kap. Ezek által télen védett lesz a széltől, esőtől és a hótól is, nyáron viszont szellőztethető lesz.

Mi épül?Pécspiacok

Hírlevél

Hirdetés