2024.03.29, Péntek
Közel megduplázta gyártókapacitását a Marshall Ablak
sztablak.hu

Közel megduplázta gyártókapacitását a Marshall Ablak

mti

2017.11.22. 15:37 - Szabó Ákos

A magyar cég Egerben alakított ki új fióktelephelyet 1,2 milliárd forintból.

Hirdetés

1,2 milliárd forintból bővítette mintegy 70 százalékkal a gyártóbázisát egy egri telephely létrehozásával a káli székhelyű Marshall Ablak Kft. – derül ki a vállalat sajtóközleményéből. A magyar cég projektje 440 millió forintos uniós támogatással valósult meg, amit a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon (GINOP) keresztül nyertek el, a beruházásban egy korábban megvásárolt ingatlant újítottak fel.

 

Több mint 50 ezer ablakot gyártanak évente

debreceniablak.hu

 

Az új fióktelephelyen 27 munkahelyet hoztak létre, a cég jelenleg mintegy 120 főt foglalkoztat. A vállalat egyedi műanyag nyílászárók gyártásával foglalkozik, az egri telephely üzembe állításával lehetővé válik a gyártóbázis kibővítése is, miután munkába állítottak egy ablakgyártó gépsort.

A cég az elmúlt időszakban évente mintegy 50-55 ezer darab egyedi nyílászárót gyártott, termékeinek 88 százalékát értékesíti hazánkban, főbb exportterületei Olaszország és Svájc. A Marshall Ablak nettó árbevétele 2016-ban megközelítette, idén pedig már október végére meghaladta a 2 milliárd forintot.

Mi épül?GINOPüzemépítésEgerüzemfejlesztésablakgyártás

Hírlevél

Hirdetés